“Rrethimi i Shkodrës”

Piktura “Rrethimi i Shkodrës”
veper e Paolo Veronese paraqet një ngjarje historike të shekullit të 15-të e njohur si Rrethimi i Shkodrës (Scutari), i cili ndodhi në vitin 1478 gjatë Luftës Osmane-Veneciane.

Vermeer, “sfinksi” që nuk humbi

Vermeer mbetet «star»-i i piktorëve holandezë të shekullit të tij, në sajë të mjeshtërisë dhe perfeksionit të tij

Egon Schiele, piktori i epshit!

Egon Schiele, i akuzuar dhe i lakmuar, heretik dhe shenjtor, banal dhe joshës, mospërfillës dhe imponues.

Claude Monet, babai i impresionizmit

Kalendari Enciklopedik i Artit

Skena e lashtë e Vitit të Ri egjiptian, u zbulua në çatinë e një tempulli 2200-vjeçar

Një skenë mahnitëse e Vitit të Ri, e pikturuar nga egjiptianët e lashtë është zbuluar nga studiuesit

El Greco, pioneri i artit modern

El Greco apo Doménikos Theotokópoulos (1541-1614) është një piktor, skulptor dhe arkitekt i Rilindjes Spanjolle.

“Pranvera” e Sandro Botticelli, poezia e artit

Me krijesa gjysmë hyjnore e gjysmë njerëzore, që duken si njerëz por që sfidojnë gravitetin

Zbulohen pas 500 vjetësh, skicat e fshehura të Leonardo Da Vinçit nën “Virgjëreshën e Shkëmbinjve”

“Virgjëresha e shkëmbinjve” – versioni i Londrës – daton para vitit 1508

Amedeo Modigliani, mishërimi i një artisti tragjik

Veprat e tij formale karakterizohen nga një zgjatim i formës njerëzore dhe fytyrave të ngjashme me maskat

Thomas Cole dhe kryevepra e tij, “Udhëtimi i Jetës”

Artisti amerikan Thomas Cole në 1840 krijoi nepërmjet një serie prej katër pikturash veprën “The Voyage of Life”