Kultura dhe arti, urë lidhje miqësie mes Bullgarisë dhe Shqipërisë

Fjala e Ambasadorit të Bullgarisë në Shqipëri me rastin e hapjes së ekspozitës së piktorit, Vassil Stoyev

“Udhëtim në vendin e shqiponjave”

“Udhëtim në vendin e shqiponjave” është historia e Shqipërisë e një populli të madh, njerëzve të traditave.

A është pornografi Davidi?

Michelangelo Buonarroti e gdhendi statujën e Davidit mes viteve 1501-1504 porositur nga Katedralja e Firences. Statuja tërheq rreth 1.7 milionë vizitorë çdo vit në muze.

Dita e Kujtesës dhe gabimet e kujtesës

Dalëngadalë, kjo histori është kthyer në një “mit”, që ka depërtuar në kujtesën kolektive të popullit shqiptar, në të gjitha nivelet.

Nga Ajnshtajni dhe Frojdi, te Shpielberg dhe Kafka : ndikimi i kulturës së hebrenjve në botë

Pa Karl Marksin, Sigmund Freud, Gustav Mahler, Franz Kafka, Albert Einstein apo Hannah Arendt, politika, psikologjia, muzika, letërsia, shkenca dhe filozofia do të ishin shumë të ndryshme.

Shqipëria e vogël është pengu i një loje të madhe diplomatike

Herman Bernstein, “Little Albania is the Pawn in a Great Diplomatic Game” – New York Times – 28 janar 1934

Kompanitë teknologjike izraelite po e bëjnë botën më të mirë

Hillel Fuld vlerësohet si një nga blogerët më të mirë në botë. Ai bashkëpunon me Google, Microsoft, Oracle, etj

Tërmeti vdekjeprurës dhe mashtrimet me ndërtimet në Turqi

Numri i të vdekurve tani ka arritur në 41,000, duke e bërë tërmetin e 6 shkurtit më vdekjeprurësin në historinë moderne të vendit

Nga Izraeli në Ballkan: Shqipëri, Kosovë dhe Mali i Zi

Një reportazh i bukur, i shkruar nga gazetari amerikano-izraelit, Larry Luxner, për gazetën “The Times of Israel”

Ekonomia, asi nën mëngë për paqen në Ballkan

Konferenca kombëtare “Italia dhe Ballkani Perëndimor: rritje dhe integrim”, një aktivizim i ri politik të Italisë në rajon