Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një pjese të mirë të popullsisë së botës

Samiti i Davos – Konfliktet, ndryshimet klimatike dhe IA temat kryesore

Si çdo herë, edhe në Davos do të shpresohet në gjetjen e mënyrave kreative dhe premtuesve për t’i luftuar ndryshimet klimatike.

55 konflikte aktive, çfarë duhet pritur nga copëzimi i madh i rendit botëror

Ekzistojnë 55 konflikte të armatosura aktive, nga të cilat 8 kanë arritur nivelin e luftës dhe 22 janë ndërkombëtarizuar.

Vdekja e ngadaltë e ëndrrës politike të Emmanuel Macron

Bindjet politike të Macron mbeten të paqarta. Sot shumë francezë mendojnë se ai është thjesht një aktor i mirë me një kostum elegant

Gjashtë shtetet e lëkundura, që do të vendosin për të ardhmen e gjeopolitikës

Cliff Kupchan është kryetar i institutit kërkimor “Eurasia Group”.

Dialogu dhe kooperimi Francë & Europë me Kinën si alternativë për paqe!

Presidenti i Republikës Franceze, Emmanuel Macron, realizoi në Kinë një vizitë treditore

Fushatat ruse të dezinformimit synojnë vendet në zhvillim

Në vend që të synojë Perëndimin si dikur, Rusia synon tashmë vendet afrikane, Azinë Juglindore dhe Amerikën Latine

Zhvillimet në Ukrainë, rreziku më i madh për sundimin e Putinit

Putini: Qëllimet e mëdha arrihen gradualisht. “Pula i çukit kokrrat e grurit një e nga një”

Vizita sekrete e Biden në Kiev, dhjetë orë në tren dhe pa telefon

Ishte një udhëtim i guximshëmm pothuajse i padëgjuar për një president amerikan, “të paprecedentë për kohët moderne”

Balona kineze që errësoi “qiellin diplomatik”

Pentagoni: Ishte një balonë ushtarake nga Kina me qëllime spiunimi. Presidenti Biden dha urdhër për rrëzimin e saj.