102-vjeçari që drejton shoqatën “Avni Rustemi” në Amerikë

102 herë që Vasil Malita ynë pret e përcjell shokë e miq, bashkatdhetarë të udhëve të atdheut e në emigracion.

Shqipëria me më shumë studentë se Serbia në SHBA

Numri i studentëve me origjinë shqiptare në universitetet e SHBA-së është 1087 për vitin akademik 2022-2023

“Il Digitale”: Samanta Gjeci, nxënësja shqiptare me të githa dhjeta në Itali!

Ëndrra e saj është arkitektura. Ajo tregon për mediat italiane edhe sekretin e arritjeve të saj.

Diaspora, shqiptarët përtej shtetit

Shqiptarët e emigracionit përpiqen ta mbajnë gjallë ndjenjën kombëtare

Festë e çmendur e shqiptarëve në Londër, disa të arrestuar!

Mijëra shqiptarë kanë zbritur mbëmjen e djeshme në qendër të Londrës për të festuar ditën e Pavarësisë, 28 Nëntorin.

Gjeloshaj: Faktorizimi i Shqipërisë dhe përkrahja e Diasporës, vendimtare në fitoret tona

Zv.kryeministri për Politikat Ekonomike dhe Ministër i Zhvillimit Ekonomik i Malit të Zi, Nik Gjeloshaj, sot në Samitin III të Diasporës

Rama: Krijojmë Muzeun e Arbëreshëve në Kalanë e Skënderbeut

Muzeu i Arbëreshëve, një nismë që synon ruajtjen dhe promovimin e trashëgimisë arbëreshe, do të ngrihet në Kalanë e Krujës.

“Vatra” nderon me medalje mirënjohje “Pishtarin e Demokracisë”, Koçi Tahiri

Ish-deputeti i Kuvendit të Shqipërisë vizitoi Federatën Pan-Shqiptare të Amerikës VATRA

Mira Murati, “truri” i platformës revolucionare ChatGPT

E përditshmja amerikane “The New York Times”, artikull special për shqiptaren

Edit Shkreli, gjyqtarja e parë shqiptare në Nju Jork

Edita jep kontributin e saj si anëtare pranë Bronx Community Board # 11