Testamenti i famshëm i Kutelit: Mos u shqasë zemra kundër Shqipërisë!

Në letrën e lamtumirës, që “mjeshtri i fjalës së shkruar” ka lënë para vdekjes, iu lë amanet fëmijëve të tij.

Albanologu Robert d’Angely dhe enigmat e tij, në 130-vjetorin e lindjes së tij

Ai ka lindur më 22 dhjetor 1893, në Paris. Një rrugë në Përmet mban emrin e tij.

Franko Kroqi, inxhinieri që mundi Ramiz Alinë!

Ing. Franko Gjon Kroqi, fitoi bindshëm në përballjen elektorale në 31 Mars 1991, në Zonën 218 me ish-Presidentin Ramiz Alia!

Ing. Ibrahim Emiri: Si e projektova Shtëpinë e Pritjes në Përmet

Inxhinieri: Ja çfarë vendi i propozova Avdyl Këllezit, zv/kryetarit të Këshillit të Ministrave.

Ëndrra e fundit e Sabiha Kasimatit!

Fragment nga romani “Dashuri diktatori“, në përkujtim të 22 viktimave të Masakrës enveriane të 26 shkurtit 1951

“La Voix du combattant”: Mbreti Zog, aroma e luleve me petale rozë dhe kontesha Geraldinë!

Media franceze: Geraldina Apponyi, “Hirushja moderne”, vajza e ish-marshallit të madh të Oborrit të perandorit Franz-Jozef.

Lahuta me shqiponjë, dhurata e veçantë për Mbretin Zog në ditën e dasmës!

Ishte dëshira t’i falte Mbretit Zog diçka nga punimet e tij, nga ato që punonte përditë me dorë mjeshtri

Kristo Kirka, rilindasi i fundit shqiptar

Beqir Balluku shkoi në burg, për të takuar Kristo Kirkën, fama e të cilit qe kthyer në legjendë.

Pse Koçi Xoxe e urrente Enver Hoxhën!

Rrëfimet e shkrimtarit Petro Marko, ish-luftëtari i Brigadave Internacionaliste në Luftën e Spanjës dhe i Tiranës.