Akuzohen për spiunazh për Ukrainën, FSB arreston ish-punonjësit e industrisë së mbrojtjes

Një grup ish-punonjësish të industrisë së mbrojtjes, të dyshuar për spiunazh për Ukrainën, janë arrestuar nga shërbimi rus i sigurisë.


Një grup ish-punonjësish të industrisë së mbrojtjes, të dyshuar për spiunazh për Ukrainën, janë arrestuar nga shërbimi rus i sigurisë.

FSB akuzoi personat për dorëzimin e dokumenteve teknike të përdorura në prodhimin e sistemeve të armëve dhe pajisjeve për forcën ajrore të Rusisë.

I njëjti grup dyshohet se është i përfshirë në planet për të hedhur në erë linjat hekurudhore në rajonet Kursk dhe Belgorod të Rusisë, tha FSB.

Përmes një njoftimi, shërbimi rus i sigurisë deklaroi se: “Janë sekuestruar eksplozivë plastikë me një masë totale prej më shumë se 4 kg, katër detonatorë, dokumentacion dizajni ushtarak dhe mallra të përdorura për qëllime ushtarake, si dhe 150,000 dollarë.”

FSB ka hapur çështje penale me akuzën e kryerjes së tradhtisë shtetërore dhe përgatitjes së akteve të sabotimit.

Top Channel

Lexo më shumë nga

Bota përmes statistikave!

Bota ku jetojmë përmes shifrave për gjeografinë, popullsinë, burimet natyrore dhe vecanërisht ekonominë.

Global 360

SHBA, të burgosurit diplomohen në universitetet më të mira

Marrja e diplomës u mundëson të burgosurve të integrohen më lehtë në shoqëri pas kryerjes së dënimit

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Gjashtë shtetet e lëkundura, që do të vendosin për të ardhmen e gjeopolitikës

Cliff Kupchan është kryetar i institutit kërkimor “Eurasia Group”.

OPED

102-vjeçari që drejton shoqatën “Avni Rustemi” në Amerikë

102 herë që Vasil Malita ynë pret e përcjell shokë e miq, bashkatdhetarë të udhëve të atdheut e në emigracion.

Profil

Rauf Fico, diplomati brilant me vizion perëndimor

Rauf Fico përcaktoi juridiksionin e konsullatave shqiptare dhe Konsullatave të Nderit të Shqipërisë jashtë vendit.

Masmedia

Bota përmes statistikave!

Bota ku jetojmë përmes shifrave për gjeografinë, popullsinë, burimet natyrore dhe vecanërisht ekonominë.