Oponencë Presidentit të Ukrainës: “Gjithsesi, nuk do të ketë luftë në Ballkan”!

Mbetet ende i freskët, ndoshta i frikshëm për disa, paralajmërimi i Presidenti të Ukrainës, Volodymyr Zelensky

Izraeli, e drejta për mbijetesë dhe mbrojtjen e vlerave të qytetërimit!

Konflikti izraelito-arab është një çështje komplekse gjeopolitike dhe që përfshin një mori faktorësh

Vëllezër qëndroni vigjilent, paqja kërkon ende sakrifica!

Lavdi dëshmorëve të Atdheut dhe  nderim sakrificave për liri në shekuj.

Mësime nga Ukraina – Shtatë kapacitetet kritike për fatin e luftrave të ardhshme!

Dështimi i pushtimit shënon fillimin e humbjes turpëruese të luftës që pret Rusinë – Putiniste.

Paqja me sytë nga Samiti i NATO-s në Lituani!

Në Samitin e Lituanisë, 31 vendet janë të destinuar të nënshkruajnë NATO-n e Epokës/Gjeneratës së Re

12 Qershori, data e çlirimit dhe mirënjohjes së Kosovës ndaj SHBA/NATO

12 Qershori 1999, dita kur nisi zbarkimi në terren i trupave tokësore të NATO-s është skalitur në memorien e historisë sonë kombëtare, si data e çlirimit të Kosovës.

Mesazhe nga 78-vjetori i fitores mbi nazifashizmin!

8 Maji permban edhe nje mesazh i fortë për çdo vend të NATO-s, rrjedhimisht edhe për vendin tonë

Për ngritjen e Agjencisë së Sigurisë Kombëtare!

ASK është projektuar të luajë një rol iniciues edhe për  formulimin e  strategjive sektoriale

Domosdoshmëri kritike, Strategjia për Mbrojtjen dhe Zhvillimin e Interesave Kombëtare

Senior Ekspert për Sigurinë Kombëtare, Rajonin dhe NATO-n, Zv/President i Këshillit të Atlantikut

24 Marsi, data e mirënjohjes Kombëtare ndaj SHBA dhe NATO-s!

Gjeneral Piro Ahmetaj është ekspert për SK, Rajonin dhe NATO, Zv/Pesident i Këshillit të Atlantikut dhe Ish: Këshilltar i Presidentit të RSh & Zv/ShShPFA, Përfaqësues Kombëtar Ushtarak në NATO.