Pse jemi të pabarabartë?

Po çfarë është pabarazia? Nga vjen ky fenomen? Si formohet ai në një shoqëri me një sistem demokratik?

Turpi që nxjerr cullak fytyrën jo njerëzore të klasës politike!

Drejtor i Përgjithshëm i Institutit Kombëtar i Integrimit të Jetimëve Shqiptarë

Henry Kissinger, diplomati më i madh i Shekullit XX, mbush sot 100 vjeç

Henry Kisinger ka lindur më 27 maj 1923 në Fürth, Bavari (Gjermani), në një familje me origjinë hebraike.

Qeveria “Mehdi Frashëri”, qeveria e intelektualëve

Mehdi Frashëri vdiq në Romë 60 vjet më parë, më 25 maj 1963

Kastriot Ahmeti, parajsa e teatrit!

U nda nga skena në moshën 37-vjeçare.  Gjithnjë në paqe me dheun e tokës tënde Kaçi!

Shkrimtari që na mungon!

Ngjarjet bëjnë epokën. Dhe secila epokë ka momentumin e vet. Ndaj dhe njerëzit rrëfejnë, shkruajnë.

72 vjet më parë, volejbolli durrsak fitonte “Kupën e Republikës”

9 volejbollistët e Durrësit fitues të “Kupës së Republikës”. Emra surprizë, në një foto që publikohet për herë të parë

Nesër është 20 Maj – “Dita Kombëtare e Jetimëve”

SQARIM PËR GAZETARËT, MEDIAT, INSTITUCIONET SHTETËRORE DHE OJF, etj…

Urrejtja është armiku i Paqes!

Mos helmoni mendimet, fjalet dhe veprimet tuaja miq te dashur, absolutisht asgje e mire nuk vjen nga urrejtja.

Edward Lear, në territoret e Shqipërisë së sotme

Ditari i Lear “Journal of a Landscape Painter in Albania” është një libër udhëtimi klasik i cili la një gjurmë të veçantë në krijimin e imazhit dhe perceptimit të Shqipërisë në Angli