Marrëveshje bashkëpunimi mes QKLL dhe Shoqatës së Shkrimtarëve të Serbisë

Qendra Kombëtare e Librit dhe Leximit dhe Shoqata e Shkrimtarëve të Serbisë do të nxisin përkthimin dhe botimin e veprave letrare në të dyja gjuhët.

Giovanna Nanci, fituesja e çmimit të Përkthimit “FjalaFest 2024”

Përkthyesja u vlerësua për punën e saj duke sjellë nga shqipja në italisht librin “Diktatori në kryq” të shkrimtares Mira Meksi.

Në Qendrën Kombëtare të Librit dhe Leximit zhvillohet një bisedë mes Monika Stafës dhe Anastas Angjelit

Akademik Angjeli është anëtar i ASHSH dhe i akademisë europiane të Shkencave, Doctor Honoris Causa në disa Universitete botërore.

Rivlerësimi i personaliteteve dhe kontributi në njohjen e së shkuarës

Autoriteti për Informimin mbi Dokumentet e ish-Sigurimit të Shtetit dhe Qendra Kombëtare e Librit dhe Leximit dhe nënshkruan sot, një marrëveshje bashkëpunimi

Qendra Kombëtare e Librit dhe Leximit: 2024, “Viti i Lasgush Poradecit”!

Drejtuesja e QKLL, Alda Bardhyli, priti Marian, vajzën e poetit tonë kombëtar, Lasgush Poradeci