Kur ndez një dritë!

E ftuar në një familje hebrenjsh për të festuar një ditëlindje, një dritë të ndezur për Hanukkah.

Kur të gozhdon dhe “qeni”!

“Qenit i merrni të keqen, qeni nuk rrëmben toka, nuk vret fëmijë, nuk zhduk kombe”

Bullizmi Kibernetik!

Urrejtja e hapur në hapësirën kibernetike është kthyer në modë, duke e kthyer internetin në një moçalishte negativiteti

Census-i shqiptar

Shumë i komplikuar për t’u plotësuar nga njerëz të thjeshtë. I tejzgjatur në pyetje dhe detaje të panevojshme.

Sistemi dhe vlerat njerëzore

Mirënjohja e lartëson njeriun, mosmirënjohja dhe urrejtja e zvogëlojnë atë

Le të jemi sadopak humanë në fjalë, në zemër, në shpirt

Dita Ndërkombëtare e Bamirësisë është përzgjedhur në kujtim të bamirëses dhe shenjtores Nenë Tereza.

Le të jemi njerëzore në dhimbjet dhe gëzimet tona!

Shoqeria shqiptare ka trauma të mbartura të forta, trauma që po nuk u ndanë e po nuk patën ndjeshmerinë shoqërore, do të jenë mallkim i përhershëm i saj.

Çdo moshë ka kohën e vet!

Dhe bota eshte ne kete kaos ku jemi sot sepse ekuilibrat njerezore jane thyer, mosha nuk po njeh veten dhe vendin qe i takon.

Zilia!

Zilia dhe ziliqarët nuk kanë dhembshuri, lëndojne njerëz, prezenca e tyre është toksike.

Kur udhëton Dashuria!

Çdo shigjetë në pemë, një nga udhëtimet e këtij çifti të dashuruar