Shkolla e shkrimtarit

Shkrimtari nuk bëhet nga shkolla, shkrimtari lind.

“Gjurmë të estetikës shpirtërore”

Përmbledhja me tregime “Dy gratë e një burri”, i autores Laura Olldashi

Një libër për poetin e pakohë…

“Mes jush Jetoj” është një libër jo i zakonshëm, në përmbajtje dhe në kohë.

Frano Kulli, publicisti i lirizmit të Lezhës dhe ëmbëlsisë së shkodranishtes

Refleksione mbi librat publicistikë “Kohë e përlyeme” dhe “Djerrinave të kohës” të publicistit të njohur.

Magjia e Kabasë!

Libri i fundit i akademikut Vasil Tole është vërtet interesant dhe intrigues, pasi përbën një antologji të veçantë mbi kabatë shqiptare të jugut.

Frederik Miteran – miku i madh francez i Shqipërisë!

Cdo gjë rreth Shqipërisë për të kishte një interes të madh. Ky njeri shkoi i paqtë dhe i mbushur me dashuri!

Shkrimtari dhe mësuesi im, Zija Çela

Veprat letrare të Zija Çelës janë, në një kuptim metaforik, kodikë e kode të shoqërisë shqiptare.

“Kompozitori Bojan Adamiç në Shqipëri”

Falë trajtimit shkencor autoritar, me këtë libër studiuesi Vasil Tole ka pasuruar historiografinë me një model të çmuar

“Perandori” i letrave shqipe

“Shumë i lumtur për dhuratën e gjeniut Kadare me autografin e tij “Kur sunduesit grinden”

Ismail Kadare, ngadhënjyesi i epokave dhe mendësive

Më 28 janar të vitit 1936 u lind në Gjirokastër, Ismail Kadare, një nga personalitetet më të rëndësishme të identitetit tonë kombëtar