111-vjetori i Forcave të Armatosura, Begaj: Me sukses mbajnë lart flamurin dhe emrin e Shqipërisë

Presidenti Bajram Begaj ka uruar sot Forcat e Armatosura të Shqipërisë për 111-vjetorin e themelimit.

Ushtria shqiptare merr pjesë në stërvitjen shumëkombëshe “Golden Fleece 2023”

Stërvitja ka për qëllim ndëveprimin mes aleatëve në operacionet e përbashkëta në mbështetje të paqes.

Peleshi: Stërvitje e përbashkët me Brigadën e Operacioneve Speciale të Mbretërisë së Bashkuar

Regjimenti i Operacioneve Speciale dhe trupat e Brigadës së Operacioneve Speciale të Mbretërisë së Bashkuar u stërvitën së bashku gjatë stërvitjes së gjashtë “Strong Eagle”.

Peleshi: Njësia ushtarake e mbrojtjes kibernetike, kontribut në gjithë ekosistemin kombëtar

Ministri i Mbrojtjes, Niko Peleshi përcolli pamje nga qendra e re e Sigurisë Kibernetike,

Rama: Të procedohet sa më shpejt aplikimi për bazën e NATO-s në Porto Romano

Kryeministri Edi Rama në Shkup, ku u mbajt takimi i liderëve të pesë vendeve anëtare të NATO-s nga Europa Juglindore

Siguria kibernetike, Peleshi: Investojmë në sisteme te reja dhe kapacitete njerëzore

“Siguria kibernetike-sfidë për mbrojtjen dhe sigurinë” ishte tema e Konferencës së organizuar nga Akademia e Forcave të Armatosura dhe Instituti Kërkimor Shkencor Ushtarak.

Ylli Pulaj, drejtues i ri i Kolegjit të Mbrojtjes dhe Sigurisë

Misioni i Kolegjit të Mbrojtjes dhe Sigurisë është edukimi dhe kualifikimi i personelit ushtarak e civil

Peleshi: FA trajnim me trupat e Grup-Batalionit të Bashkimit Evropian

Forcat e Armatosura Shqiptare po stërviten me kolegët e Grup-Batalionit të Bashkimit Evropian.

Peleshi: “Strong Balkan 23”, forcim i bashkëpunimit ushtarak në nivel rajonal

Rreth 220 forca speciale, jo vetëm nga Shqipëria, por edhe 7 vendet e rajonit, u mblodhën në Bizë

Peleshi: Buxheti 2024 përmbush angazhimin e NATO-s, në janar përurojmë bazën ajrore të Kuçovës

Ministri i Mbrojtjes, Niko Peleshi prezantoi në Komisionin për Sigurinë Kombëtare, projektbuxhetin e vitit 2024