Balla: Nis zbatimi i regjimit të lirë të trafikut ndërkufitar mes Shqipërisë e Kosovës

Ministri i Brendshëm, Taulant Balla njoftoi sot se ka hyrë në fuqi regjimi i lirë i trafikut në kufirin mes Shqipërisë dhe Kosovës, pjesë e marrëveshjeve të nënshkruara mes dy qeverive.

Balla: Agjenci për rikuperimin e aseteve të përfituara nga aktivitetet kriminale

Ministri i Brendshëm, Taulant Balla tha sot se shumë shpejt do të miratohet në qeveri ngritja e zyrës për rikuperimin e aseteve të përfituara nga aktivitetet kriminale.

Balla: Po konsolidohet çdo ditë sundimi i ligjit ndaj krimit të organizuar

Ministri i Brendshëm, Taulant Balla e cilësoi sot një sukses të plotë operacionin NOMADA, për goditjen e një grupi kriminal që merrej me trafikimin e shtetasve shqiptarë drejt Anglisë dhe Irlandës përmes Spanjës.

Balla nga Lezha: Shqipëria, e certifikuar si destinacion turistik me siguri mbresëlënëse

Ministri i Brendshëm, Taulant Balla konfirmoi nga Lezha se Policia Shqiptare ka marrë të gjitha masat jo vetëm për mbarëvajtjen e sezonit turistik në gjithë vendin, por edhe mbarëvajtjen e sigurisë jashtë territorit të Qendrës Pritëse të Migrantëve që po ngrihet në këtë qark.

Shqipëria, partnere në luftën europiane dhe globale kundër narkotikëve

Vlerësimi ka ardhur në takimin që ministri i Brendshëm Taulant Balla zhvilloi me drejtorin e Agjencisë së Bashkimit Europian kundër Drogës (EMCDDA), Alexis Goosdeel.

Balla: Procesi i vetëpastrimit të Policisë, i pandalshëm

Ministri i Brendshëm Taulant Balla tha sot se procesi i vetëpastrimit në Policisë së Shtetit është i pandalshëm dhe ndikon në rritjen e besimit të publikut.

Vetëpastrimi i Policisë, Balla: AMP rezultate të mira, nevojitet mbështetja e SPAK

Ministri i Brendshëm, Taulant Balla foli sot për procesin e vetingut në Polici, ndërsa theksoi se për këtë nevojitet mbështetja e SPAK dhe institucioneve të tjera.

ICITAP dhuron pajisje kompjuterike për AMP, Balla: Është rritur besimi i publikut tek Agjencia

Ministri i Brendshëm Taulant Balla shprehu falënderime ndaj qeverisë së SHBA dhe agjencive ligjzbatuese amerikane për mbështetjen e vazhdueshme që kanë dhënë deri më sot, për rritjen e kapaciteteve teknologjike të Agjencisë së Mbikëqyrjes Policore

Balla: Policia ka rritur forcën goditëse ndaj armëmbajtjes pa leje dhe narkotikëve

Ministri i Brendshëm: Policia e Shtetit ka rritur forcën goditëse kundër armëmbajtjes pa leje dhe luftës ndaj narkotikëve.

Balla: Pajisja me dokumentacion për mjetet lundruese, domosdoshmëri për sezon të sigurt

Njësia Policore Detare dhe Policia Kufitare po vijojnë kontrollet në det, liqene dhe lumenj ndaj mjeteve lundruese mbi sigurinë dhe certifikimin e tyre.