Mazniku: Bashkitë do të kenë dritaren e tyre digjitale për qytetarët

Ministri i Shtetit për Pushtetin Vendor, Arbjan Mazniku bëri të ditur se shumë shpejt edhe bashkitë do të kenë dritaren e tyre digjitale ku do të ofrojnë shërbimet për qytetarët e tyre.

Mazniku: Projekt pilot në 3 bashki, zgjerohet procesi i decentralizimit

Ministri i Shtetit për Pushtetin Vendor, Arbjan Mazniku, gjatë një vizite në Berat, në kuadër të turit të dialogut vendor, vlerësoi bashkinë e Beratit për suksesin në përftimin e fondeve të Bashkimit Europian për të shtuar investimet në qytet.

Mazniku në Bruksel për ngritjen e Këshillit të Përbashkët Konsultativ

Ministri i Shtetit për Pushtetin Vendor, Arbjan Mazniku bashkë me kryetarë të bashkive të vendit ndodhen në Bruksel, për të ngritur Këshillin e Përbashkët Konsultativ me Komitetin Europian të Rajoneve.

Mazniku: Universiteti i Harvardit do të ndihmojë për zhvillimin ekonomik të bashkive

Ministri i Shtetit për Pushtetin Vendor, Arbjan Mazniku zhvilloi një vizitë pune në universitetin e famshëm amerikan.

Mazniku: Ristrukturim i Këshillit Konsultativ të qeverisjes qendrore dhe pushtetit lokal

Këshilli Konsultativ ka në strukturën e tij 11 anëtarë të kabinetit qeveritar dhe 11 anëtarë të pushtetit vendor.

Bashkëpunimi në nivel vendor me Kosovën, Mazniku pret ambasadorin Durmishi

Ministri i Shtetit për Pushtetin Vendor, Arbian Maznku, pret ambasadorin e Kosovës, Skënder Durmishi.

Mazniku: Berati, Tirana dhe Gjirokastra, bashkitë me më shumë projekte të përfituara nga donatorët e huaj

Berati ka përfituar 16 projekte, Gjirokastra 12 projekte dhe Tirana 11 projekte.

Mazniku: Reforma territoriale uli brenda pak vitesh borxhet e bashkive

Borxhi i bashkive është ulur nga 12 miliardë lekë në vitin 2015 në 4.8 miliardë lekë në vitin 2023.

Mazniku: Reforma Territoriale rriti me 271% të ardhurat e bashkive

Të ardhurat nga pushteti vendor shënuan rritje të konsiderueshme gjatë vitit 2023. Ministri i Shtetit.

Zhvillimi i bashkive, Mazniku: Mbi 20 programe të financuara nga BE-ja në 2024

Ministri i Shtetit për Pushtetin Vendor: Berati është qyteti që ka pasur më shumë projekte të financuara nga BE-ja