“Hungarissimo 2023”, një udhëtim magjik mes kulturave dhe miqësisë!

“Java e Kulturës Hungareze 2023” erdhi anembanë Shqipërisë, nga data 2-6 nëntor 2023.

“Hungarissimo 2023”, Java e Kulturës Hungareze mbyllet me një mbrëmje gala magjike në qytetin e Durrësit

Koncerti Grand Gala “Liszt 212 Vjet” në Durrës ishte një urë kulturore që lidh Shqipërinë me Hungarinë

Java Kulturore Hungareze, simpozium kushtuar poetit Petőf dhe koncert

Dita e katërt e “Javës së Kulturës Hungareze”, përtej eventeve të planifikuara në qytetin e Korçës, u karakterizua dhe nga dy evente të rëndësishme dhe substanciale në Tiranë.

Java e Kulturës Hungareze, ekspozita, koncerte dhe shfaqje teatrale

Java e Kulturës Hungareze vazhdoi në ditën e saj të dytë me aktivitete në Tiranë dhe në Vlorë.

“Hungarissimo 2023”, Java Kulturore Hungareze në Tiranë

Dita e parë e Javës Kulturore Hungareze vendosi një pikë të lartë referimi, duke premtuar përvoja po aq të pasura në ditët në vijim

Java e Kombeve të Bashkuara, seminar për ndryshimet klimatike në Shqipëri

Seminari “Enhancing Climate Ambition in Albania” u organizua nga Ambasada e Spanjës në bashkëpunim me United Nations Albania, UNDP Albania Ministria e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, Ministria e Turizmit dhe Mjedisit, dhe Universiteti i Tiranës.

Java Kulturore e Kombeve të Bashkuara, nga bashkëbisedimet tek ekspozitat

Java Kulturore e Kombeve të Bashkuara vjen me plot aktivitete, në datat 23-25 tetor 2024.

Java e Kombeve të Bashkuara në Shqipëri 2023

Programi i planifikuar për Javën e OKB-së në Shqipëri.

Java Kulturore Japoneze, aktivitete kulturore dhe kreative

Java Kulturore Japoneze vjen me një program fantastik të filmave, me turne të karatesë dhe evente të tjera

Ambasada e SHBA: Aktori RJ Mitte, workshop me studentët në Universitetin e Arteve në Tiranë

Studentët patën mundësinë të mësojnë nga RJ për botën e aktrimit, të marrin këshilla, teknika dhe njohuri të vlefshme.