Verërat “Made in Albania”, Denaj: Në vitin 2023 u eksportua 138% më shumë

Vreshtaria dhe prodhimi i verërave cilësore shqiptare sot është kthyer në një sektor kyç për zhvillimin ekonomik dhe një krenari për brandin shqiptar “Made in Albania””.

Denaj: Hapim eksportet e vezëve të klasit A drejt tregut të BE-së

Ministrja e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, Anila Denaj mori pjesë në takimin me 11 prodhues të shpendëve për prodhimin e vezëve dhe Drejtorinë e Përgjithshme të Zhvillimit në Fushën e Sigurisë Ushqimore.

Denaj në Lushnjë: Teknologjia e re, ndikim në përmirësimin e prodhimit

Ministrja e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, Anila Denaj vizitoi sot Qendrën e Transferimit të Teknologjive Bujqësore (QTTB) në Lushnjë.

Denaj: Lehtësi fiskale për investimet në agroturizëm

Ministrja e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, Anila Denaj ndau në rrjete sociale historinë e Pavlos që pas 8 vitesh qëndrimi në Zvicër, u kthye në vendlindje dhe ngriti agroturizmin “Adora”.

Denaj: Agroturizmat, model suksesi dhe zhvillim për ekonominë

Ministrja e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, Anila Denaj solli sot shembullin e “The Chestnut Hill”, një agorturizëm i ngritur në zemër të bukurive natyrore të Tropojës

Denaj: Eksportet e perimeve, rritje me 23,9 % në janar-prill 2024

Eksportet e perimeve kanë shënuar rritje në vlerë dhe sasi edhe gjatë këtij viti, duke treguar ecurinë e qëndrueshme të sektorit të bujqësisë.

Certifikimi i produkteve tipike, Denaj: Prodhuesit, tarifë zero për 5 vitet e para

Produktet tipike “Made in Albania” janë specialitetet tradicionale të të parëve, të pandryshuara deri në ditën e sotme.

BB nis zbatimin e projektit për qëndrueshmërinë klimatike dhe zhvillimin e bujqësisë

Kontributi i madh që bujqësia jep në ekonominë e vendit mbështetet nga një sërë projektesh, mes të cilëve edhe ai Bankës Botërore për qëndrueshmërinë klimatike dhe zhvillimin e agrokulturës që fokusohet në përmirësimin e sistemeve agro-ushqimore në vend.

Konsorcium ballkanik për bimët mjekësore, Denaj: Nxit punësimin dhe të ardhurat

Ministrja e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, Anila Denaj mori pjesë në takimin rajonal për krijimin e Konsorciumit Ballkanik të Bimëve Aromatike Mjekësore (MAPs) në Evropën Juglindore.

Denaj: Eksportet bujqësore u rritën në sasi me 28.3 % në prill

Ekspozimi i vendit tonë si destinacion turistik dhe politikat mbështetëse për fermerët, kanë rritur vlerën e prodhimit bujqësor në tregjet e huaja.