Akademik Skënder Gjinushi zgjidhet Kryetar i Akademisë së Shkencave të Shqipërisë

Kandidaturës së akademik Skënder Gjinushit për funksionin e Kryetarit të Akademisë së Shkencave të Shqipërisë, iu dhanë 51 vota pro dhe 2 vota kundër

Shqipëria dhe Mali i Zi rinovojnë marrëveshjen e aktiviteteve shkencore të përbashkëta

Marrëveshja u nënshkrua mes kryetarit të Akademisë së Shkencave të Shqipërisë, Skënder Gjinushi si dhe kreu i Akademisë së Shkencave dhe të Arteve të Malit të Zi, Dragan K. Vukčević.

“Nga “Shteti i Àrbërit” tek Arbëria në shekujt e humanizmit europian”

Fjalë përshëndetjeje e Kryetarit te Akademise se Shkencave te Shqiperise, akad. Skënder Gjinushi, në konferencën “Nga “Shteti i Àrbërit” tek Arbëria në shekujt e humanizmit europian”.

Konferencë shkencore mbarëkombëtare për Arbërinë në Akademinë e Shkencave

Në këtë konferencë, që do të mbahet nga datat 9-10 tetor, do të marrin pjesë mbi 40 studiues dhe albanologë nga vendi dhe të huaj.

Konferenca e 7-të shkencore në kuadër të Procesit të Berlinit në Tiranë

Dita e dytë e konferencës së 7-të shkencore të përbashkët të Ballkanit Perëndimor në kuadër të Procesit të Berlinit, nisi me një takim me mediet

Studimi: Gjuha shqipe flitet prej më shumë se 6 mijë vjetësh

“Science” konfirmon se shqipja është një ndër tri gjuhët më të vjetra indo-europiane që fliten ende.

Kryeakademiku Gjinushi pret ambasadorin e Bullgarisë, Ivaylo Kirov

Ambasadori Kirov vuri në dukje miqësinë mes dy popujve në kuadër të 110-vjetorit të marrëdhënieve diplomatike

Paraqitje panoramike dhe kronologjike të ndihmesave të Jakov Xoxës për çështje të teorisë së letërsisë

Në veprimtarinë krijuese-mendore të Jakov Xoxës pjesa studimore e saj është më pak e njohura

Akad. Skënder Gjinushi: Vepra e Jakov Xoxës ka një rëndësi historike!

Akademia e Shkencave organizoi një konferencë në përkujtim të 100-vjetorit të lindjes së shkrimtarit dhe studiuesit Jakov Xoxa

Akad. Skënder Gjinushi: Nuk ka shkrirje, as shuarje të ASA, por bashkim me Akademinë e Shkencave të Shqipërisë

Kryetari i Akademisë së Shkencave të Shqipërisë: Fuqizohet liria akademike dhe rritet bashkëpunimi në kuadër të studimeve albanologjike.