Në Lezhë po realizohet profecia e Ben Blushit te “Kompoti”

Gjate 2023, në Qarkun e Lezhes kanë ardhur në jetë vetëm 881 foshnja, një pjesë e konsiderueshem bebe afgane

Si u caktua paraja “Lekë” zyrtare e Shqipërisë

Kryeministri Xhafer Ypi iu përgjigj deputetit Bahri Omari se fjala “Lekë” ishte marrë nga Lekë Dukagjini.

Shën Nikolla, njeriu i Krishtlindjeve!

Shën Nikolla ka hyrë në botën e fëmijëve evropianë si njeriu (Santa Claus) që sjell dhuratat e Vitit të Ri.

Historia e Lules së Krishtilindjes dhe Santa Klausi!

Poinsettia dhe fshati i Santa Klaus në Rovaniem të Finlandës- origjina e dy simboleve të festës së Krishtlindjeve

Nostradamusi, nga reçeli i dashurisë te parashikimi i vdekjes së tij

Fakte për jetën Nostradamusit, nga dëbimi nga shkolla, te përdorimi i substancave aluçinante

Bota përmes statistikave!

Bota ku jetojmë përmes shifrave për gjeografinë, popullsinë, burimet natyrore dhe vecanërisht ekonominë.

Shitet për 44 milionë dollarë diamanti ”Bleu Royal”

Një diamant blu jashtëzakonisht i rrallë u shit për më shumë se 40 milionë dollarë.

Në varrin 5-mijë vjeçar të mbretëreshës gjenden qindra kavanozë me verë

Rreth 5000 vjet më parë, mbretëresha Meret-Neith konsiderohej gruaja më e fuqishme në Egjiptin e lashtë

Monuni, mbreti i parë ilir që ka prerë monedha

Stateri i mbretit Monun mban në faqe figurën e lopës duke e pirë viçi, simbol ky i marrë nga stateret dyrrahase

Pse meshkujt edhe femrat nuk i shohin ngjyrat njëlloj

Hulumtimi i Universitetit New York ka treguar që meshkujt në të vërtetë i shohin ngjyrat ndryshe nga femrat