Isidor Koti, eksploruesi i misterit poetik

Dr. Isidor Koti është autor i 16 librave në lëmin e poezisë, romanit, publicistikës dhe jetë në komunitet

Prof.Dr. Flamur Shala, poeti i lirisë

Prof.Dr. Flamur Shala është një zë i konsoliduar i poetëve të shqiptarëve të Kosovës.

Sinan Vaka, poeti i bukurive të Përmetit

Poeti dhe përkthyesi përmetar, Sinan Vaka, dallohet për stilin e tij të hijshëm dhe vargun e skalitur me mjeshtëri.

Romanca e ciganit të çmendur nga dashuria!

Një rrefim filozofik dhe njerëzor i Alda Merinit (1931-2009), poetes së madhe italiane.

Yehuda Amichai: Jerusalemi, vendi ku të gjithë kujtohen!

E përkthyer mjeshtërisht prej shkrimtarit të njohur Lazër Stani, poeti izraelit Yehuda Amichai, vjen në shqip me këtë poezi të bukur.

Akri Çipa, esteti i filozofisë poetike

Një estet i fjalës dhe me një kredo poetike, “Çipa i tretë”, të fut bukur “rrjetën magjike” të poezisë.

Sotiraq Naçi, poeti i katër stinëve të dashurisë!

Poeti Sotiraq Naçi ka një lidhje të hershme me poezinë, 40-vjeçare, qysh kur ai botonte te gazeta “Zëri i Rinisë”.

“Rikthimi”, romani me mistikën hebraike dhe rrënjët shqiptare

Ky është një roman që ngre në shtatore njeriun, nuk ka rëndësi nëse ai i përket një etnie apo një feje tjetër.

Mit’hat Frashëri, avokati i shquar i Shqipërisë

Kemi marrë nga një shqiptar i Amerikës, Z. Lumo Skëndo, një thirrje në favor të pavarësisë së vendit të tij të kërcënuar nga oreksi i Italisë imperialiste

Akile Tasi, intelektuali përmetar që organizoi bibliotekën e Oborrit Mbretëror

Lindi në Leusë të Përmetit. Intelektual dhe ministër i Kulturës, deputet dhe drejtues i gazetës “Bashkimit i Kombit”