Giovanna Nanci, fituesja e çmimit të Përkthimit “FjalaFest 2024”

Përkthyesja u vlerësua për punën e saj duke sjellë nga shqipja në italisht librin “Diktatori në kryq” të shkrimtares Mira Meksi.

“Dëshmitari i shkretëtirës”

Romani i Bashkim Hoxhës sendërton shenjat letrare jo vetem si ndërkohësi universale por edhe si shenjëzim letrar

Frano Kulli, publicisti i lirizmit të Lezhës dhe ëmbëlsisë së shkodranishtes

Refleksione mbi librat publicistikë “Kohë e përlyeme” dhe “Djerrinave të kohës” të publicistit të njohur.

“Lirija”, një roman me nota të larta atdhedashurie!

Promovimi i librit “Lirija” i shkrimtarit të mirënjohur, Ilirian Dahri

Ilir Ikonomi fiton çmimin ”Lumo Skëndo”, vlerësohet për librin ”Fan Noli-Apostulli”

Me një punë kërkimore 10-vjeçare, Ikonomi sjell biografinë e një prej figurave më të shquara të shek. XX, të ndarë në tre vëllime.

Magjia e Kabasë!

Libri i fundit i akademikut Vasil Tole është vërtet interesant dhe intrigues, pasi përbën një antologji të veçantë mbi kabatë shqiptare të jugut.

“Kabatë me gërnetë dhe violinë”, promovohet libri i 36-të i akad. Vasil Toles

-Promovimi u organizua nga Teatri i Operës dhe Baletit në bashkëpunim me shtëpinë botuese “MEDIAPRINT”-

“Greqia – Një Histori e Përmbledhur”

Albanian Institute for International Studies (AIIS) dhe Ambasada Greke promovojnë librin e Prof. Richard Clogg.

Panairi i Librit në Lajpcig, stenda e Shqipërisë tërheq vëmendjen e lexuesve të huaj

Në ceremoninë e hapjes së stendës shqiptare ishin të pranishëm ambasadorja e Shqipërisë në Gjermani, Adia Sakiqi, ambasadori i Kosovës, Faruk Ajeti, ambasadori i Maqedonisë së Veriut, Ylber Sela.

Promovohet libri i Fatos Tarifës, “Eksepsionalizmi Amerikan dhe Lidershipi Global i Shteteve të Bashkuara”

Në këtë promovim mori pjesë kryetarja e Kuvendit, Lindita Nikolla, ministri për Evropën dhe Punët e Jashtme, Igli Hasani si dhe figura të shquara të politikës, diplomacisë, deputetë etj.