FMN e BB vlerësojnë qëndrueshmërinë e Shqipërisë, financim për reformat

Në mbledhjet e Pranverës të Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN) dhe të Grupit të Bankës Botërore (BB), në Uashington u vlerësuan politikat e ndjekura nga autoritetet shqiptare, teksa ofruan edhe mbështetje dhe financim për vijimin e reformave .

Banka Botërore, 80 milionë dollarë në mbështetje të turizmit të qëndrueshëm

Ministri i Financave Ervin Mete nënshkroi me zëvendëspresidenten e Bankës Botërore, Antonella Bassani marrëveshjen e financimit të projektit “Mjedis i pastër dhe i qëndrueshëm për Detin Blu”.

Banka Botërore për Shqipërinë: Rritja ekonomike në 2024-ën 3.3 %

Banka Botërore prezantoi sot raportin e rregullt ekonomik per vendet e Ballkanit Perëndimor.

Banka Botërore mbështet agroturizmin dhe zejtarinë

Banka Botërore po mbështet zhvillimin e agroturizmit dhe zejtarisë në disa bashki të vendit

Banka Botërore, 80 milionë euro kredi për mbetjet, përfitojnë mbi 138 mijë banorë

Banka Botërore ka miratuar projektin “Mjedisi i pastër dhe i qëndrueshëm për dete blu” për Shqipërinë

BB: Rritja ekonomike e Shqipërisë do vijojë!

BB analizoi ecurinë e çmimeve, ku evidenton se inflacioni në Shqipëri vijoi trendin rënës

Gonxhja: DPSHTRR, në programet e Bankës Botërore për transportin publik

DPSHTRR dhe përfaqësues të Bankës Botërore diskutuan mbi sfidat në sektorin e transportit publik në Shqipëri

Ministrja e Bujqësisë, Frida Krifca pret drejtuesin e Bankës Botërore për Shqipërinë, Emanuel Salinas

Banka Botërore është një partner i rëndësishëm i Ministrisë së Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural.