Rama uron festën Hanuka: Shpresë dhe dritë në jetën e të gjithë hebrenjve

Kryeministri Edi Rama uroi sot komunitetin hebre në Shqipëri dhe anembanë globit

Dita e Shën Mërisë së Bënjës

Në datë 21 nëntor, kjo kishë pret pelegrinët e luginës, që festojnë ditën e ‘Shën Mërisë së Bënjës’

“Shën Kolli” i Voskopojës, nga kishat më të rëndësishme të stilit post-bizantin

Është ndërtuar nga qershori i vitit 1721 deri në shtator të vitit 1722

Rama: Manastiri i Ardenicës, destinacion i rëndësishëm turistik

Manastiri i Ardenicës vërtet i përket periudhës bizantine por formën e tij të sotme ai e ka marrë gjatë shekullit të XVIII.

Margariti: Teqeja e Melanit, qendër fetare dhe pelegrinazhi

Teqeja e Melanit në Libohovë është e përbërë nga një kompleks objektesh të ndërtuara mbi akropolin e qytetit të vjetër.

316 vjet më parë, Kisha “Burimi Jetëdhënës” në Korçë

U ndërtua në 1707, në kohën kur ishte peshkop i gjithëhirshmi mitropolit i Korçës dhe i Selasforit, Joasafi

Censi i popullsisë, Kisha Katolike-besimtarëve: Deklaroni përkatësinë fetare

Instituti i Statistikave (INSTAT) nis sot regjistrimin e popullsisë dhe banesave, proces i cili do të vijojë për 6 javë në të gjithë vendin, ku mbi 7500 anketues, mbikëqyrës dhe kontrollorë do të jenë në terren.

Kisha mbi 400-vjeçare e “Shën Mërisë” së Pazarit në Përmet

Kisha i është kushtuar “Lindjes së Hyjlindëses” dhe kremton më 8 shtator.

Manastiri i Shën Kozmait, një prej destinacioneve kryesore të turizmit kulturor dhe fetar në Fier

Historia e Manastirit të Shën Kozmait daton që në shekullin e 6-të.

Kisha 226-vjeçare “Fjetja e Shën Mërisë”, në kalanë e Beratit

Ikonostasi i kishës është i gdhendur në dru are dhe është i larë me ar.