Shqipëria, përmirësim të kuadrit ligjor për mbrojtjen e të drejtave të pakicave

Ministri për Evropën dhe Punët e Jashtme, Igli Hasani takoi në Hagë, Komisionerin e Lartë për Pakicat Kombëtare, Kairat Abdrakhmanov.

Trembëdhjetë vjet “Ilinden”

Trembëdhjetë vjet më parë, më 1 mars 2011 doli numri i parë i gazetës maqedonase “Ilinden”.

Pesëmbëdhjetë vjet nga themelimi i shoqatës maqedonase “Ilinden” -Tiranë

Shoqata maqedonase “Ilinden”- Tiranë është themeluar më 6 shkurt 2009

Shoqata “Ilinden” i dhuron Kuvendit albumin fotografik me veshjet kombëtare të pakicës kombëtare maqedonase në Shqipëri

Gjithashtu, i dorëzoi Bibliotekës së Kuvendit broshurën e grupit të punës së minoriteteve sllave pranë FUEN dhe gazetën ” Ilinden”

Pakica Kombëtare Maqedonase

Pakica kombëtare maqedonase është e përqendruar në rreth 50 fshatra përgjatë kufirit shqiptaro-maqedonas

Shoqata maqedonase “Ilinden” uron besimtarët myslimanë të kenë agjërim të bekuar të Ramazanit

Urojmë që besimtarët muajin e shenjtë të Ramazanit ta kalojnë me shëndet dhe përmbushje shpirtërore dhe t’u japë forcë

Dy ngjarje të rëndësishme në jetën kulturore dhe shpirtërore të Vërnicës, zona e Gollobordës

Në vitin arsimor 1900-1901 në Vërnicë është hapur shkollë në gjuhën maqedonase me mësues Spiro Jakovlev

Kisha e Shën Gjergjit, “Crkva Sv. Gjorgjia” në fshatin Vrnicë, zona e Gollobordës

Kisha e Shën Gjergji, Crkva Sv. Gjorgjia fshatin Vrnicë zona e Gollobordës, është ndërtuar në vitin 1823.

“Ilinden”, gazeta maqedonase që promovon miqësinë me Shqipërinë

Dymbëdhjet vjet më parë, më 1 mars 2011 doli numri i parë i gazetës maqedonase “Ilinden”

Pozita gjeografike e Pakicës Kombëtare Maqedonase në Republikën e Shqipërisë

Pakica kombëtare maqedonase shikohet nga shteti shqiptar si një urë bashkëpunimi midis Shqipërisë dhe Maqedonisë.