Çmimi Nobel për Letërsinë, aktivitet në Qendrën Kombëtare të Librit dhe Leximit

Vendimin e Akademisë Suedeze e pritën së bashku ambasadori suedez në vendin tonë, Niklas Ström, drejtuesja e QKLL, Alda Bardhyli, botuesja Arlinda Dudaj, shkrimtari i ri Tobias Xhaxhiu, poetja Mimoza Ahmeti

Jon Fosse fiton çmimin Nobel në Letërsi

Veprat e tij janë përkthyer në më shumë se 40 gjuhë. Per Norvegjine ky eshte i katerti Çmim NOBEL per Letersine