“Çmimi i Mirënjohjes UET” për kryetaren e Autoritetit të Dosjeve, Dr. Gentiana Sula

Ky çmim i akordohet për kontributin e saj në ndërtimin e një institucioni modern si AIDSSH

AIDSSh propozon ndryshime në ligjin për dëmshpërblimin e ish-të dënuarve politikë të regjimit komunist

Ndryshimet prekin të internuarit në kampe me tela me gjemba, të lindurit dhe të miturit nën 15 vjeç në internim, rritjen e masës së dëmshpërblimit, me 25 vite burgim, për familjarët e të ekzekutuarve, vendosjen e pagesës fikse për të dënuarit me punë të detyruar, si dhe zgjatje të afatit për subjektet përfituese.

Hapen fashikujt e ish-Sigurimit të Shtetit për Qazim Mulletin, Prefektit të Tiranës gjatë Luftës së Dytë Botërore

Hapet dosja e ish-Sigurimit të Shtetit të një prej figurave më komplekse të historisë së kryeqyteti

AIDSSH çel fondin arkivor të Degës së Sigurimit të Naftës

Nga gadishmëria luftarake e kuadrit tek vendburimet e gazit, avaritë dhe grupet armiqësore

“Çështja I.M.”, AIDSSH: Jemi në pritje të vendimit të arsyetuar të Gjykatës së Apelit

Autoriteti për Informimin mbi Dokumentet e Ish-Sigurimit të Shtetit reagoi sot pas vendimit të Gjykatës së Apelit të Juridiksionit të Përgjithshëm

Revolta e Spaçit, “Gjurmë qëndrese dhe solidariteti”

Autoriteti në pelegrinazhin “Gjurmë qëndrese dhe solidariteti” në kujtim të 50-vjetorit të revoltës së Spaçit

Autoriteti i Dosjeve kujton gazetarët e persekutuar nga regjimi komunist

Në Ditën Botërore të Lirisë së Shtypit, Autoriteti i Dosjeve sjell në vëmendje Fadil Kokomanin e Vangjel Lezhon

Autoriteti i Dosjeve: Ja si do të verifikohen dosjet e spiunëve!

Autoriteti i Dosjeve miratoi Udhëzuesin për Rregullat dhe Procedurat e Verifikimit të Rrethanave dhe Fakteve mbi Dokumente të ish-Sigurimit të Shtetit.

Deklasifikohen dokumentet nga 29 nëntori 1944 deri në 2 korrik 1991

Kuvendi i Republikës së Shqipërisë miratoi disa ndryshime ligjore që lidhen edhe me procesin e deklasifikimit

Ish-bashkëpunëtorët e Sigurimit, Kuvendi me katër nisma për lustracionin

Kuvendi i Shqipërisë dhe Asambleja Parlamentare e Këshillit të Europës diskutuan mbi lirinë e marrjes së informacionit