“Serbia 2022”, në gjunjë nga Moska dhe barikadat antiperëndimore!

Gjeneral Piro Ahmetaj është ekspert për SK, Rajonin dhe NATO, Zv/Pesident i Këshillit të Atlantikut dhe Ish: Këshilltar i Presidentit të RSh & Zv/ShShPFA, Përfaqësues Kombëtar Ushtarak në NATO.

Irani, financues i terrorizmit ndërkombëtar dhe rrezik për Izraelin

Israeli House Albania po jep kontributin e saj në demaskimin e Iranit, politikës së tij të errët, financimeve të grupeve terroriste, por dhe për shkeljen e të drejtave të njeriut nga ana e Iranit.

Mit’hat Frashëri, avokati i shquar i Shqipërisë

Kemi marrë nga një shqiptar i Amerikës, Z. Lumo Skëndo, një thirrje në favor të pavarësisë së vendit të tij të kërcënuar nga oreksi i Italisë imperialiste

Woodrow Wilson, Presidenti amerikan që vulosi sovranitetin e Shqipërisë

In Memoriam – Më 3 shkurt 1924 u nda nga jeta Woodrow Wilson, Presidenti i 28-të i SHBA.

Deputeti Michael Biton: Izraeli ka një mik të madh në Shqipëri, “Israel House Albania”!

Parlamentari izraelit, Michael Biton, pas vizitave në Shqipëri, flet për aktivitetet e mbajtura nga “Izraeli House Albania”

Homazh për Hava Pinhas Cohen, poeten izraelite të dashuruar me Shqipërinë dhe Kosovën

Hava Pinhas Cohen (1955-2022) – Poetja e ndjerë, botuesja e njohur dhe lektorja e shkëlqyer arteve në Jerusalem

Izraeli është dhe do të mbetet një partner i dëshirueshëm dhe i besueshëm për shqiptarët

Një botë me Izraelin në hartë, do të thotë një botë me demokraci funksionale dhe shembulli më brilant

Piet Mondrian, artisti në kërkim të ideales!

Artisti holandez Piet Mondrian (1872-1944), krijoi veprën e famshme “Kompozim me të Kuqe dhe Blu”, 1929.

Romani “Rikthimi” i Entela Kasit, një rrëfim letrar me aromë poetike

Romani “Rikthimi” vjen si ripërmendje e një kohe të kaluar, që ne e kemi jetuar në mënyrë tronditëse

“Flower of Vlora” – Anna Kohen, lulja e bukur e Vlorës!

“Lulja e Vlorës” – “The Flower of Vlora” e autores hebreo-shqiptare-amerikane, Anna Kohen, është një libër që duhet lexuar.