Pse jemi të pabarabartë?

Po çfarë është pabarazia? Nga vjen ky fenomen? Si formohet ai në një shoqëri me një sistem demokratik?

Shkrimtari që na mungon!

Ngjarjet bëjnë epokën. Dhe secila epokë ka momentumin e vet. Ndaj dhe njerëzit rrëfejnë, shkruajnë.

Padija si shëmti!

Njerëzit përgjithësisht e vënë në dyshim më së shumti nëse…

Erosi i Moravias

Intelekti dhe instikti. Me erosin në mes. Një gjë me një bukuri të çuditshme dhe torturuese.

Juri Egorov – vija e kuqe e artit!

Juri Egorov ishte një pianist sovjetik që u arratis nga Bashkimi Sovjetik drejt Perëndimit në pranverën e vitit 1976.

Artan Boriçi, “A beautiful mind”

Artan Borici ishte shkencëtar. Një njeri që sfidonte dogmën. Rregullat dhe disiplinën. Sfidonte kohët dhe vendet

Edhe një herë për Perëndimin!

Ndaj është gjithmonë një mësim i bukur se “Si të udheheqësh”, për të mos bërë më gabimet e së kaluarës

Frashëllinjtë, si klan!

Po si arritën frashërllinjtë të quhen vëllazëri? Si u kthyen frasherllinjte në një dinasti? Si u bënë faktor?

Elitat!

Lexuesit do të kërkonin prej letërsisë një lirikë disi të mbyllur, që shkruhej me shumë kuptime që duhej rilexuar…

Historia e marrëzisë!

Pasionet tona janë motori që shtyn botën para. Ato na ndihmojnë të shijojmë jetën, castet e gëzimit!