Marrëveshje bashkëpunimi mes QKLL dhe Shoqatës së Shkrimtarëve të Serbisë

Qendra Kombëtare e Librit dhe Leximit dhe Shoqata e Shkrimtarëve të Serbisë do të nxisin përkthimin dhe botimin e veprave letrare në të dyja gjuhët.

“Merrmini të gjitha”

“Unë , po pres të më puthë lumturia, qoftë edhe për pak çaste…”

Java Kulturore e Francës / Shfaqja ujore “Fous de Bassin”, Veliaj: Për herë të parë në Tiranë!

E veçanta e Javës Kulturore të Francës është shfaqja ujore dhe piroteknike “Fous de Bassin” e cila vjen nga Ilotopie.

Giovanna Nanci, fituesja e çmimit të Përkthimit “FjalaFest 2024”

Përkthyesja u vlerësua për punën e saj duke sjellë nga shqipja në italisht librin “Diktatori në kryq” të shkrimtares Mira Meksi.

Sazet e Usta Laverit!

Usta Laver Bariu lindi në Përmet më 2 maj të vitit 1929

“Dëshmitari i shkretëtirës”

Romani i Bashkim Hoxhës sendërton shenjat letrare jo vetem si ndërkohësi universale por edhe si shenjëzim letrar

“E mbaj vendin bosh për ty!”

“Pritja për ty nuk shuhet kurrë tek unë…”

Frano Kulli, publicisti i lirizmit të Lezhës dhe ëmbëlsisë së shkodranishtes

Refleksione mbi librat publicistikë “Kohë e përlyeme” dhe “Djerrinave të kohës” të publicistit të njohur.

“Lirija”, një roman me nota të larta atdhedashurie!

Promovimi i librit “Lirija” i shkrimtarit të mirënjohur, Ilirian Dahri

Kosova vlerësim të veçantë në La Biennale di Venezia 2024, Gonxhja: Krenarë!

Doruntina Kastrati dhe instalacioni skulpturor “Heshtjet Kumbuese të Metalit dhe Lëkurës” u nderua me “Mirënjohje të Veçantë për Përfaqësim Shtetëror” në ceremoninë e edicionit të 60-të të Ekspozitës Ndërkombëtare të Artit — La Biennale di Venezia 2024.