“Mes frikës dhe frymëzimit”, Maks Velo në studion time!

“Maksi qeshi, duke më thënë: Po të rrëfej diçka që s’ia kam thënë askujt më parë…”

“Rrethimi i Shkodrës”

Piktura “Rrethimi i Shkodrës”
veper e Paolo Veronese paraqet një ngjarje historike të shekullit të 15-të e njohur si Rrethimi i Shkodrës (Scutari), i cili ndodhi në vitin 1478 gjatë Luftës Osmane-Veneciane.

“MURI”

Në muajin shkurt do të hapet ekspozita e edicionit të 5-të.

Me përjetësinë e artit shqiptar, Naxhi Bakalli!

Vizita e parë në Galerinë time për vitin 2024 ishte e simbolit të artit, “Mjeshtrit të Madh”, Naxhi Bakalli

Vizatimet surreale të Avni Delvinës, përsosmëri e mjeshtërisë

Janë mbi dymijë punë të tilla që Avni Delvina ka realizuar 20 vite të fundit

Pengu i madh i Fatmir Haxhiut!

Në 28 dhjetor 1927 u lind Fatmir Haxhiu, “Piktor i Merituar” dhe “Mjeshtër i Madh i Punës”

Agim Janina: Odhise Paskali, pionieri i parë i skulpturës shqiptare!

120-vjetori i Odhise Paskalit, akademik, themelues i artit të skulpturës në Shqipëri, eseist dhe mendimtar

Dheu (toka) pas shiut!

Pikturat duken si një poezi me nota romantike që karakterizon veprat e Luljeta Rama Muçajt.

“Metaforma – shtëpia dhe bota”

Ekspozita e Fabio Thaçit u përurua sot në Galerinë FAB . Do të qëndrojë e hapur deri në 26 dhjetor.

Vermeer, “sfinksi” që nuk humbi

Vermeer mbetet «star»-i i piktorëve holandezë të shekullit të tij, në sajë të mjeshtërisë dhe perfeksionit të tij