Rama: Muzeu i FA-së në Bërzhitë, destinacion turistik unikal

Muzeu i Forcave të Armatosura në Bërzhitë, Tiranë, është një dëshmi reale e historisë së ushtrisë shqiptare.

Jezuitët dhe Françeskanët ngritën Muzeun e parë Arkelogjik në Shqipëri

Hapat e parë në krijimin e një Muzeu Arkeologjik në vend, nisën në Shkodër, në fundin e shek.XIX.

Muzeu Ikonografik “Onufri”, mbi 76 mijë vizitorë vitin e kaluar

Para 38 vjetësh, më 27 shkurt të vitit 1986 u hap për publikun Muzeu i Ikonografisë “Onufri”.

Dom Jak Bushati, kleriku i masakruar

Muzeu Kombëtar i Përgjimeve “Shtëpia me gjethe” përkujtoi sot klerikun e masakruar nga regjimi komunist, Dom Jak Bushatin.

Rama: Muzeu Historik i Shkodrës “Oso Kuka”, destinacion për të mos u humbur

Muzeu Historik i Shkodrës është një muze lokal dhe bën pjesë në rrjetin e institucioneve kulturore në vartësi të Bashkisë së qytetit

Rekord vizitorësh në muzeun “Gjergj Kastrioti Skënderbeu”

Muzeu “Gjergj Kastrioti Skënderbeu” në Krujë, ka shënuar një rritje prej 65% më shumë vizitorë vitin e kaluar në krahasim me 2022-shin.

Hapet Muzeu i Forcave të Armatosura, nga Iliria dhe deri në ditët e sotme

Kryeministri Edi Rama: Janë dëshmi reale e historisë së ushtrisë shqiptare

“Art Muzeum Selami”, muzeu i parë privat i artit në Vlorë

Një lavdërim sipëror i takon ideatorit dhe realizuesit të këtij muzeu, Shkëlqim Selamit

Ekspozitë e Muzeut të Bankës së Shqipërisë, kushtuar Shkodrës

Në “Netët e Muzeut” të organizuar nga Banka e Shqipërisë ishte e pranishme edhe Shkodra.

Muzeu i Artit Mesjetar, në proces restaurimi ikona “Krishti i Gjithpushtetshëm”

Ministrja e Kulturës, Elva Margariti publikoi sot një video nga puna për restaurimin e një ikone të rëndësishme të Muzeut të Artit Mesjetar.