Robert Shvarc, ngadhënjyesi i shqipes në ligjërimin e kolosëve të letërsisë botërore

Sot është Dita Botërore e Përkthimit

Dita Botërore e Zemrës. Mjekët bëjnë thirrje për jetë të shëndetshme

Instituti i Shëndetit Publik (ISHP) dhe Reparti i Kardiologjisë në pedonalen e Tiranës ofruan vizita për qytetarët, duke bërë edhe një fushatë ndërgjegjësimi për të parandaluar sëmundjen e zemrës.

Gëzuar Ditën Kombëtare të Trashëgimisë!

29 shtatori është dita kur kujtojmë me respekt trashëgiminë kombëtare shqiptare, pjesë e trashëgimisë kulturore evropiane

Dita Botërore e Turizmit, Kumbaro: Shqipëria në vitin e artë të saj!

Në Samit, Organizata Botërore të Turizmit do të mirëpresë përfaqësues nga më shumë se 100 shtete të saj anëtare

Shpallet konkursi ndërkombëtar për parkun e Vjosës, Rama: Potencial i jashtëzakonshëm turistik

Ministria e Turizmit dhe Mjedisit dhe Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura kanë shpallur Konkursin Ndërkombëtar për Projektimin e Qendrës Multifunksionale dhe Stacioneve të Informacionit të Parkut Kombëtar “Lumi Vjosa”.

Dita Ndërkombëtare e Gjuhëve të Shenjave

Sipas Federatës Botërore të të Shurdhërve, ka më shumë se 70 milionë njerëz të shurdhër në mbarë botën.

Dita Botërore Ozonit dhe rëndësia e ndikimeve natyrore

Dita Botërore Ozonit u shpall në përkujtim të 16 Shtatorit 1987, dita e nënshkrimit të Protokollit të Montrealit

Dita Ndërkombëtare e Demokracisë, Begaj: Bashkëpunim me qytetarët aktivistë

Në Ditën Ndërkombëtare të Demokracisë, Presidenti Bajram Begaj priti në një takim përfaqësues të disa organizatave jofitimprurëse

19 gushti, Dita Botërore e Fotografisë

Francezët, Louis Daguerre dhe Joseph Nicephore Niepce zhvilluan procesin e parë fotografik në vitin 1837 që u quajt ‘Daguerreotype’

13 gusht -Dita ndërkombëtare e mëngjarashëve

Hulumtuesit besojnë se janë 40 gene të cilat ndikojnë në lindjen e një njeriu mëngjarash