Filmi i regjisorit shqiptar Gentian Koçi shfaqet tashmë në Greqi!

“A cup of coffee and new shoes on” është një bashkëprodhim mes Shqipërisë, Portugalisë, Greqisë dhe Kosovës

“Kinemaja e re italiane”, në Kinema Millenium në Tiranë

Në Tiranë ka nisur edicioni i dytë i përmbledhjeve kinematografike “Italian screens – Kinemaja e re italiane”.

Tirana, kryeqyteti i filmit në Ballkan

Nga 13-17 dhjetor do të vijnë producentët dhe regjisorët nga e gjithë Europa në “Balkan Film Market”.

Tirana pomovohet si vend për xhirime filmash në Hollywood!

Në Los Anxhelos u zhvillua Marketi Amerikan i Filmit. Merr pjesë edhe Tirana Film Office.

Filmi “Përrallë nga e kaluara”, në “Festival Lumiere” në Francë

Filmi me regji nga Dhimitër Anagnosti prodhim i vitit 1987 është përzgjedhur të jetë pjesë e seksionit Treasures & Curiosities i festivalit të filmit klasik, “Festival Lumiere”, në Lion, Francë.

Tirana Film Office anëtarësohet në Rrjetin Europian të Komisioneve të Filmit

European Film Commission Network përfaqëson aktualisht 98 komisione nga 31 shtete europiane

“A short trip” i Erenik Beqirit, filmi i shkurtër më i mirë në Festivalin e Venecias

Ministrja Margariti: Një lajm i shkëlqyer për kinemanë shqiptare