Festa e kulturës dhe arsimit bullgar, Sako: Minoritetet, të integruara plotësisht në jetën e Durrësit

Në aktivitet mori pjesë edhe ambasadori i Bullgarisë në Tiranë, Ivaylo Kirov dhe kryetari i shoqatës “Bullgarët e Shqipërisë”, Ahmet Bala.

Fondacioni “Kujtesa bullgare, donacion për bashkinë e Pustecit

Donacioni u dorëzua në bashkëpunim me Ministrinë e Punëve të Jashtme të Republikës së Bullgarisë dhe Ambasadorin e Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë, Ivajllo Kirov.

Shqipëria, përmirësim të kuadrit ligjor për mbrojtjen e të drejtave të pakicave

Ministri për Evropën dhe Punët e Jashtme, Igli Hasani takoi në Hagë, Komisionerin e Lartë për Pakicat Kombëtare, Kairat Abdrakhmanov.

Pakicat kombëtare, Beziani takim me drejtoreshën e Agjencisë për Bullgarët Jashtë Vendit

Në takim merte pjesë edhe ambasadori i Bullgarisë në Shqipëri, Ivaylo Kirov

Marjana Selimi takim me banorët e pakicës kombëtare bullgare në fshatin Ostren i Madh

Përfaqësuesja e Pakicës bullgare në Komitetin për Pakicat Kombëtare zj. Milena Selimi vizitë në fshatin Ostren i Madh, zona e Gollobordës

Pakica Kombëtare Bullgare

Pakica kombëtare bullgare është njohur për herë të parë nga Republika e Shqiperisë në tetor të vitit 2017.

Pakicat kombëtare në Shqipëri, historiku dhe kompetencat

Pakicat kombëtare në Republikën e Shqipërisë janë pakicat greke, maqedonase, arumune, rome, egjiptiane, malazeze, boshnjake, serbe dhe bullgare.

Celibashi: KQZ, informim në gjuhët amëtare të minoriteteve për çështjet zgjedhore

Komisioneri Shtetëror i Zgjedhjeve, Ilirjan Celibashi zhvilloi një takim me përfaqësuesit e minoriteteve