Rumania, dy vjet me hymnin si i Shqipërisë

Rumania ne vitet 1975-1977 ka mbajtur si hymn zyrtar kolonën zanore të himnit shqiptar

Si Ismail Qemali e shkëputi ekonomikisht Shqipërinë nga Perandoria Osmane

Ngritja e flamurit me 28 nëntor 1912 ishte akti kryesor simbolik i ndarjes së Shqipërisë nga Perandoria Osmane.

Historia tronditëse e përkthyesit të ambasadës së SHBA-ve në Tiranë

Loni Adami ishte një nga studentët më të mirë të Shkollës Teknike Amerikane

Stërvitja e luftëtarëve palestinezë në Zall-Herr. Mesazhi që solli i dërguari i Arafatit dhe takimi me Enver Hoxhën

Gjatë kohës që stërviteshin në Zallherr, luftëtarët palestinezë u vizituan dhe nga një prej udhëheqësvee të Al-Fatahut, krahu politik i Organizatës për Çlirimin e Palestinës, që udhëhiqej nga Jaser Arafati.

1500 shqiptarët që blenë aksionet e Bankës Kombëtare në vitin 1925

Më 15 mars të vitit 1925 u nënshkrua akti themeltar i Bankës Kombëtare të Shqipërisë

Faik Konica, ambasadori i parë i Shqipërisë në SHBA

Më 8 tetor 1926 Faik Konica i paraqiti letrat kredenciale Presidentit Coolidge në Shtëpinë e Bardhë

Kur Qazim Mulleti dhe “kolaboracionistët” mbronin hebrenjtë

Si u morën ata në mbrojtje nga Mehdi bej Frashëri, Ibrahim bej Biçaku, Qazim Mulleti, Javer Hurshiti, Engjel Çoba, etj.

Jeta e bukur dhe tragjike e Suhade Cakranit

Ajo u diplomua në Firence të Italisë për Artet e Bukura, ndërsa vdiq në çmendinë në vitin 1957.

Liri Belishova: Ja anët më negative të Enver Hoxhës!

Liri Belishova, anëtare e Byrosë Politike deri në vitin 1961, u dënua nga Enver Hoxha, duke përfunduar burgjeve dhe internimeve

Mbretëresha Geraldinë: Për Mbretin Zog, ishte nder dhe detyrë strehimi i Hebrenjve!

“Trëndafili i Bardhë” i Hungarisë dha një kontribut të çmuar në shpëtimin e hebrenjve në Shqipëri