Mete: Mbyllen dy koncesione të Ministrisë së Financave, markimi i karburanteve nga gushti bëhet pa tarifë

Ministri i Financave Ervin Mete në fjalën e mbajtur në seancën plenare të Kuvendit deklaroi se dy koncesione ku Ministria e Financave është autoritet kontraktor po shkojnë drejt mbylljes.

Balluku-Salvini: Nxitje investimeve në energji dhe infrastrukturë

Zëvendëskryeministrja Belinda Balluku, njëherësh ministre e Infrastrukturës dhe Energjisë zhvilloi sot një takim në Romë me zëvendëskryeministrin dhe Ministrin e Infrastrukturës dhe Transporteve të Italisë, Matteo Salvini.

Peleshi: KAYO, shoqëria e parë shtetërore për prodhimin dhe tregtimin e armëve

Ministri i Mbrojtjes, Niko Peleshi deklaroi sot se, krijimi i shoqërisë KAYO, i jep mundësi shtetit të bëhet pjesë e industrisë ushtarake

Seul, Hasani me të rinjtë diplomatë: Bashkë mund të bëjmë më shumë për të ardhmen

Në ditën e fundit të vizitës në Republikën e Koresë, Ministri për Evropën dhe Punët e Jashtme, Igli Hasani, nënshkroi memorandumin e mirëkuptimit mes Akademisë Diplomatike të Shqipërisë dhe asaj të Koresë.

Nisma “Studio në Shqipëri”, Manastirliu: Universitetet shqiptare partneritete me institucione prestigjioze europiane

“Studio në Shqipëri” është nisma e re e Ministrisë së Arsimit dhe Sportit, në bashkëpunim me universitetet për të informuar maturantët mbi potencialin dhe mundësitë që ofrojnë programet e studimit.

Lufta kundër pastrimit të parave, Balluku: Miratimi i strategjisë i jep vendit 1.5 mln euro nga Plani i Rritjes

Dokumenti i “Strategjisë kombëtare për parandalimin e pastrimit të parave dhe financimin e terrorizmit 2024 -2030” përmes “Planit të Veprimit” adreson gjashtë objektiva madhor

Muzhaqi: Rinia në qendër të reformave për Ligjin e Rinisë dhe Vullnetarizmit

Ministrja e Shtetit për Rininë dhe Fëmijët vazhdon konsultimet për të formësuar ligjin “Për Rininë” dhe “Për Vullnetarizmin”

Strategjia e re Kundër Korrupsionit, Pirdeni: Aleancë me biznesin për promovimin e integritetit

Ministri i Shtetit për Administratën Publike dhe Antikorrupsinin, Adea Pirdeni bashkërisht me Ministrin e Shtetit për Sipërmarrjen dhe Klimën e Biznesit, Delina Ibrahimaj kanë zhvilluar një takim konsultativ përfaqësues të bizneseve dhe Dhomave të Tregtisë për të diskutuar Strategjinë Ndërsektoriale Kundër Korrupsionit 2024-2030.

Certifikohen 55 udhërrëfyes të rinj, Kumbaro: Një armatë e re profesionesh në tregun e turizmit

55 udhërrëfyes të rinj turistikë të certifikuar së fundi nga Ministria e Turizmit dhe Mjedisit iu bashkuan listës prej rreth 600 të certifikuarish që ushtrojnë profesionin e guidave lokale e kombëtarë.

Kampusi i UNED në Gjirokastër, Manastirliu: Alternativë e re studimi me standarde europiane

UNED është universiteti publik kryesor i edukimit në distancë në Spanjë.