Dokumentet e rilindasve shqiptarë në Ukrainë vijnë në DPA

Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave (DPA) pasurohet me qindra dokumente mbi veprimtarinë e diasporës shqiptare në Ukrainë.

Sallë e re shumëfunksionale në DPA, Bido: Mundësi rinisë për të shpalosur talentin

Një hapësirë e re kulturore i është shtuar kryeqytetit në Drejtorinë e Përgjithshme të Arkivave (DPA).

Kthehen nga arkivat amerikane mbi 8 mijë dokumente për Shqipërinë

Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave (DPA) bën të ditur se janë kthyer mbi 8 mijë dokumente mbi Shqipërinë dhe shqiptarët.

Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave përuron Teatrin dhe Kinemanë e hapur

Teatri dhe Kinemaja e Hapur është një gur kilometrik i këtij projekti, që parasheh edhe çeljen e Muzeut Arkivor dhe të një ambienti studimi në natyrë.

Ahmet Zogu, kryetari i parë i Kryqit të Kuq Shqiptar

Si sot, më 8 maj 1948, u festua për herë të parë Dita Ndërkombëtare e Kryqit të Kuq.

Mit’hat Frashëri: Shqiptarët duhet të kenë katër përfaqësuesë në parlamentin grek!

Më 3 mars të vitit 1921, Mit’hat Frashëri dërgoi një letër në Konferencën e Paqes në Paris

Lufta kundër malaries, Mbreti Zog merr shkencëtarin e Harvardit që drejtoi operacionet e Fondacionit “Rockefeller” në Itali

Gazeta amerikane “St. Louis Post-Dispatch”: Fondacioni “Rockefeller” do të japë 500.000 dollarë dhe po aq qeveria shqiptare

Urdhri sekret: Gratë e diplomatëve shqiptarë të veprojnë si agjente të infiltruara

Veprimi i agjentëve shqiptarë të infiltruar pranë mërgatës politike antikomuniste shqiptare.

Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave: Certifikata e vaksinimit në Shqipëri daton, më 14 mars 1912

Certifikata e vaksinimit të dokumentuar në Shqipëri daton 109 vite më parë. Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave publikon dokumentin që mdodhet në fondet e Arkivit Qendror Shtetëror. Është shkruar osmanisht dhe është lëshuar më 14 mars 1912.

Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave: “Reparti Pompier Ushtarak” u themelua në 1931

Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave ka publikuar dokumentin e themelimit në vitin 1931 të “Repartit Pompier Ushtarak” për shuarjen e zjarreve