Biblioteka Kombëtare e Shqipërisë, veprimtari për letërsinë shqipe në Rumani

Në Qendrën “Sotir Kolea”, në Bibliotekën Kombëtare të Shqipërisë u zhvillua veprimtaria “Letërsia shqipe në Rumani”

Dhurata e çmuar e Bibliotekës së Presidencës Turke për Bibliotekën Kombëtare

Në ceremoni morën pjesë Ambasadori turk, Tayyar Kağan Atay dhe drejtori i Bibliotekës Kombëtare, Pirro Misha.

Margariti takon Boos: Hapësira për Shqipërinë, në Panairin e Librit të Frankfurtit

Ministrja e Kulturës, Elva Margariti dhe presidenti i Panairit të Librit të Frankfurtit, Juergen Boss vizituan qendrën “Sotir Kolea”.

Përkujtohet Sotir Kolea, intelektual dhe veprimtar i Lëvizjes Kombëtare

Muzeu Historik Kombëtar kujtoi Sotir Kolean, leksikograf, folklorist, publicist, veprimtar i Lëvizjes Kombëtare dhe drejtor i Bibliotekës Kombëtare në vitin 1928.

“Shko Dallëndyshe”, lirika e bukur e Filip Shirokës

Si sot lindi, më 3 gusht 1859, lind Filip Shiroka, tekstshkrues emocionus dhe një mëkues i pastërtisë gjuhësore

Një vizitë te“Sotir Kolea”, qendra e librave të rrallë!

REPORTAZH – Qendra “Sotir Kolea”, biblioteka “ndërkombëtare” me emrin e një personaliteti të kulturës shqiptare

Rama: Qendra “Sotir Kolea” i rikthehet publikut me libra të rrallë

Qendra “Sotir Kolea” mban emrin e një personaliteti të kulturës shqiptare

Sotir Kolea, publicisti që modernizoi Bibliotekën Shqiptare

Në 20 dhjetor 1927, Këshillit i Ministrave emëroi Sotir Kolean, drejtor të Bibliotekës dhe Muzeut Kombëtar.

Rama: Qendra “Sotir Kolea” i rikthehet publikut me libra të rrallë!

Ministrja e Kulturës, Elva Margariti: Kjo është mënyra më e re, moderne, e qasjes ndaj librit

EU4Culture, pajisje për restaurimin e librave të qendrës “Sotir Kolea” në Bibliotekën Kombëtare

Ministrja e Kulturës, Elva Margariti, ambasadorja e BE-së në Shqipëri, Christiane Hohmann, drejtuesja e UNOPS në Shqipëri, Pamela Lama, specialistë të tjerë të fushës dhe përfaqësues të medies vizituan Qendrën “Sotir Kolea” (Njësia e Restaurimit të Fondit të Bibliotekës Kombëtare).