Makiaveli, “princi” i së keqes!

“Princi”, famëkeq i Nikola Makiavelit, një traktat për “amoralitetin” politik

Industria e ndërtimit si formalizimi i informalitetit urban, por jo komunitar!

Sfida qëndron në atë se si do të stimulohen proceset transformuese në nivel komuniteti, lagjeje, qyteti, që na mundësojnë një zhvillim të qëndrueshëm.

Tim Turku, “brryli” historik i durrsakëve

“Se ç’jemi ne durrsakët, e lexon më mirë se kushdo tek Tim Turku”

Fjala është e para!

Na pëlqejnë fjalët e mençura dhe i marrim me vete! Ndaj fjala mbetet e para dhe e fundit si ajri në mbajtjen gjallë të jetës!

Porta hapet nga brenda!

Ata, me siguri janë lodhur duke shtyrë fort portën, ndërkohë që ajo që të çon te lumturia, hapet… nga brenda.

Buzëqeshja, si shprehje universale

A manipulohet, a korruptohet buzëqeshja?

NATO shpëtoi Kosovën nga spastrimi etnik i forcave serbe!

Ish-Ministri i Jashtëm: 24 Marsi i vitit 1999 mbetet i pashlyer në memorien e kombit tonë!

Çfarë kanë bërë e po bëjnë sot shqiptarët për të mbrojtur atë çka është e mundur të mbrohet!

Motivi i historisë ngjason me atë të Princeshës Agjiro, e cila, që të mos binte e gjallë në dorë të turqve, u hodh nga kalaja

A kanë përgjegjësi shkencëtarët për shpikjet e tyre?

Historia mijëvjeçare e Njerëzimit njeh shembuj të shumtë kur shpikjet e shkencëtarëve janë përdorur nga sundimtarët si mjete shfarosëse ndaj kundërshtarëve të tyre

Fqinjësia, reciprocitet dhe përgjegjësi!

Fqinjësia është dëgjimi, mirëkuptimi, pranimi, ndihma, siguria, prania, lidhja dhe mbështetja.