Fondi i Ballkanit Perëndimor dhe BE, shpallin thirrje për mbështetjen e shoqërisë civile

E quajtur “ERC Grants”, kjo skemë për fuqizimin e bashkëpunimit rajonal do të financojë me 30.000 euro grant projektet rajonale në Ballkanin Perëndimor.

Sejko: Ekonomia në rritje, mbështetet nga zgjerimi i turizmit, investimeve dhe konsumi

Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, Gent Sejko u shpreh sot në konferencën për mediet se, aktiviteti ekonomik projektohet të vijojë të rritet, si në horizontin afatshkurtër dhe në atë afatmesëm, i mbështetur nga zgjerimi i turizmit, investimeve private dhe konsumi.

Tregtia dhe ndërtimi kryesuan kreditimin nga bankat

Gjatë muajit mars të këtij viti, kreditimi nga bankat për sektorin privat shënoi vlerën e 20.1 miliardë lekëve ose 20.8% më shumë se një vit më parë

Bankat, mbi 2.7 miliardë lekë kredi për bujqësinë

Banka e Shqipërisë bën të ditur se, krahasuar me një vit më parë pesha specifike e kredisë të dhënë për bujqësinë u rrit me 5.6%.

Banka e Shqipërisë: Turizmi mbështeti rritjen ekonomike

Ekonomia shqiptare ka pasur një rritje pozitive gjatë vitit të kaluar dhe do të vijojë në këtë trend edhe gjatë këtij viti

FMN e BB vlerësojnë qëndrueshmërinë e Shqipërisë, financim për reformat

Në mbledhjet e Pranverës të Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN) dhe të Grupit të Bankës Botërore (BB), në Uashington u vlerësuan politikat e ndjekura nga autoritetet shqiptare, teksa ofruan edhe mbështetje dhe financim për vijimin e reformave .

Mete dhe Sejko takime me drejtues të BB dhe FMN, diskutime mbi thellimin e reformave

Ministri i Financave, Ervin Mete, si dhe Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, Gent Sejko, në nisje të takimeve të pranverës të Bankës Botërore dhe Fondit Monetar Ndërkombëtar në Washington,

Sejko pret përfaqësues të bordit ekzekutiv të Deutsche Bundensbank

Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, Gent Sejko, priti sot në një takim zyrtar një delegacion nga Banka Qendrore e Gjermanisë, të kryesuar nga Burkhard Balz,

Sejko: Shqipëria me ecurinë më të mirë të kreditimit në rajon

Guvernatori i Bankës së Shqipërisë: Ne kemi një rritje të kreditimit në nivelin 10 % me bazë vjetore

Sejko me përfaqësues të BERZH: Mbështetje për energjinë e rinovueshme, turizmin dhe bujqësinë

Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, Gent Sejko, priti në një takim përfaqësuesit e Bankës Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) kryesuar nga Piotr Jacek Szpunar, drejtor rajonal për Poloninë, Bullgarinë dhe Shqipërinë, si dhe Ekaterina Solovova, përfaqësuese Rezidente e BERZH-it në Shqipëri.