Fëmija më i lumtur në botë!

Në foton ikonike të Gerald Waller, publikuar në LIFE është 6-vjeçari austriak, Hans Werfel

Kumtim për një libër!

Reflektimi magjepsës i ballafaqjeve shkëlqimtare të Natasha Lakos në librin “Njeriu si një tjetër”

Robert Shvarc, ngadhënjyesi i shqipes në ligjërimin e kolosëve të letërsisë botërore

Sot është Dita Botërore e Përkthimit

“Shqiptarët” në vështrimin shtjelljes të ish-diplomatit amerikan, George Fred Wiliams

Ish-diplomati amerika e ka vizituar Shqipërinë dhe ka mbetur i ‘goditur’ për mirë nga ethosi i shqiptarëve

“Njeriu Vitruvian”, përsosmëria e harmonisë e Da Vinçit

Ekzaminimi i afërt i vizatimit zbulon se ai ishte përgatitur me përpikëri dhe nuk kishte linja “të skicuara dhe paraprake”.

Misteri i “Salvator Mundi” i Leonardo da Vinçit

Salvator Mundi u shit 450 milionë dollarë në një ankand më 2017. Sot gjendet në Abu Dhabi.

Tezat përballë antitezave dhe profiti i sintezës si qëllim, sipas Hegelit

Merita kryesore filozofike e Hegelit është krijimi i një sistemi tërësisht të ri dhe të thjeshtë të mendimit filozofik.

“Gratë suljote”, historia që u shndërrua në legjendë

“Gratë suljote”, historia që u shndërrua në legjendë dhe u bë ikonike në vepra arti, rrëfenjë, pikturë, dramë, valle, këngë, etj.

Leon Trocki: Unë, dëshmitari i masakrave serbe ndaj shqiptarëve në Shkup

Dhjetori i vitit 1912 e gjen atë si i dërguar special të gazetës ruse “Kievskaja Misl” në Shkup dhe rrethinat e tij për të bërë një reportazh lufte.

Zbulohen pas 500 vjetësh, skicat e fshehura të Leonardo Da Vinçit nën “Virgjëreshën e Shkëmbinjve”

“Virgjëresha e shkëmbinjve” – versioni i Londrës – daton para vitit 1508