Nga Tirana në Peshkopi dhe Korçë me aeroplan!

Rast unik në Europë. Si udhëtonin shqiptarët në vitet’20

Misteri i grabitjes së Bankës së Napolit në Fier

Në mesnatën e 7 dhjetorit të vitit 1943, ndërsa banorët e Fierit po përgatiteshin të festonin Bajramin e vogël, qyteti do të tronditej nga një lajm i rëndë.

Si Ismail Qemali e shkëputi ekonomikisht Shqipërinë nga Perandoria Osmane

Ngritja e flamurit me 28 nëntor 1912 ishte akti kryesor simbolik i ndarjes së Shqipërisë nga Perandoria Osmane.

1000 eksperimentet sekrete me bunkerët në Shqipëri

Shifra e artikuluar masivisht ka qen 750 mijë. Po a ka pasur realisht Shqipëria 1 bunker për 4 banorë?

Sekretet e regjimit komunist, llogari në dollarë në 12 banka amerikane!

Dokumentet sekrete: Si funksiononte rrjeti i llogarive bankare që regjimi komunist kishte hapur në bankat amerikane dhe zvicerane

Savo Zllatiç, i besuari i Titos në “lojën” kundër Enver Hoxhës për të vendosur dinarin në Shqipëri

“Marshalli” Tito e kishte skicua Shqipërinë, si vendi i shtatë Federatës së Republikës Jugosllave.

Ekonomistët e shquar që lanë gjurmë në industrinë bankare në Shqipëri

Nga Mehdi Frashëri te Dr.Dhimitër Pasko. Stefan Curani, ministri që futi Shqipërinë në “Unionin Monetar Latin”.

Italiani Mario Alberti, Guvernatori i Parë i Bankës Kombëtare së Shqipërisë

Akti i themelimit të Bankës u firmos nga ministri i Financave, Mufid Libohova dhe Mario Alberti