“Der Kaiser” shkon në parajsë!

Ka luajtur tri herë kundër perfaqësueses shqiptare, vetëm një herë në Tiranë, në shkurt 1971.

Festimi i Krishtlindjes filloi në Romë, më 25 dhjetor 336

Pema e Krishtlindjes u regjistrua për herë të parë për t’u përdorur nga luteranët gjermanë në shekullin e 16-të

Oskar Schindler, shpëtimtari guximtar i hebrenjve

Një nga heronjtë humanë të Luftës së Dytë Botërore ndërroi jetë 49 vjet më parë, më 9 tetor 1974

El Greco, pioneri i artit modern

El Greco apo Doménikos Theotokópoulos (1541-1614) është një piktor, skulptor dhe arkitekt i Rilindjes Spanjolle.

Sophia Loren, ikona e artë e kinemasë

Aktorja më e famshme italiane në botë mbush 89 vjeç.

Si shpëtoi Perëndimi, 103 vjet më parë!

Lufta Ruso-Polake në 1903. Polakët të udhëhequr nga Pilsudski ndaluan Ushtrinë e Kuqe.

“Muri i turpit”, 62 vjet më parë nisi të ndërtohej Muri i Berlinit

Muri filloi të ndërtohej në 13 gusht 1961 dhe mbaroi më 24 gusht 1962. U shkatërrua më 9 nëntor 1989

Aktori që sfidoi Hitlerin

Historia e hebreut anglez Leslie Howard

“Terrori në Kosovë”, poezia e Kadaresë njohu botën me rebelimin e studentëve kosovarë

Sot, Presidentja Vjosa Osmani i dha nënshtetësinë kosovare shkrimtarit Ismail Kadare.

Zubin Mehta dhe diplomacia filarmonike

Mbremja e 22 qershorit 2023 shenon per TOB nje nga ngjarjet me te rendesishme te muzikes klasike.