Alfred Nobel, babai i Çmimit më Prestigjioz në botë!

La pasurinë e tij për laureatët e paqes, kimisë, fizikës, mjekësisë dhe letërsisë

Faslli Haliti – poeti, piktori dhe mësuesi i artë!

Më 5 dhjetor 1935, lindi Faslli Haliti. “Qytetar nderi” i Lushnjës dhe Fierit. Bartës i Urdhërit “Naim Frashëri” i Artë.

Imzot Irine Banushi, peshkopi i dënuar me burg dy herë

Mbylli jetën në varfëri dhe i sëmurë në vitin 1973, i damkosur si i deklasuar dhe nën survejimin e Sigurimit.

Naim Frashëri, poeti kombëtar i shqiptarëve

Naim Frashëri vdiq në Stamboll më 20 Tetor 1900. Eshtrat e tij u sollën në atdhe më 1937

Sulejman Pashë Delvina, atdhetar dhe diplomat i shquar

Sulejman Pashë Delvina, lindi më 5 tetor 1871 në Delvinë dhe vdiq në Vlorë më 1 gusht 1933

Francesco Crispi, arbëreshi që u bë kryeministri i parë i Italisë së Jugut

Crispi ishte Kryeministër i Italisë për gjashtë vjet, nga 1887 deri në 1891 dhe përsëri nga 1893 deri në 1896

“Gjyqi i Deputetëve”, 16 të pushkatuar dhe 4 me burgim të përjetshëm

Muzeu Kombëtar “Shtëpia me gjethe” përkujtont gjyqin ndaj Grupit të Parë Opozitar në Parlamentin shqiptar.

Shoqëria Studentore “Albania”, telegram Sekretarit të Lidhjes së Kombeve: Mbroni Shqipërinë nga Serbët

Dr. Jani Basho, njihet edhe si nënshkruesi kryesor i letrës që iu dërgua presidentit amerikan Woodrow Wilson

“Armiku i popullit” Mitrush Kuteli, krijuesi i prozës moderne shqiptare

Një nga intelektualët më të shquar shqiptarë të shekullit XX.

“Evëtari” i Naum Veqilharxhi, abetarja e parë e gjuhës shqipe

Dijetarit rilindas iu dëshën 20 vite për të përpiluar alfabetin e veçantë në gjuhën amtare.