Ambasadori Dashnor Dervishi: Si u vendosën marrëdhëniet me Izraelin në 1991

Si sot, më 19 gusht 1991, 32 vjet më parë, u vendosën marrëdhëniet diplomatike mes Shqipërisë dhe Izraelit.

Avital Leibovich: Një izraelite e dashuruar me Shqipërinë e bukur!

Qershorin e kaluar, isha e nderuar të bëhesha izraeliti i parë që u dekorova me dekorimin e dytë më të lartë të Shqipërisë, që mban emrin e Heroit Kombëtar të Shqipërisë, Skënderbeut.

Amira Arnon: Përvojat e mia të bukura si Ambasadore e Izraelit në Shqipëri

Ish-Ambasadore e Izraelit në Shqipëri gjatë dy viteve 2007-2009. – Shkrimi i ambasadores Amira Arnon publikohet si pjesë e fushatës së Gazetës Online “Izraeli Sot”, në kuadër të 30-vjetorit të vendosjes së marrëdhënieve diplomatike midis Shqipërisë dhe Izraelit, më 19 gusht 1991.

Qirjako Kureta: Kënaqësia ime më e madhe, heqja e sistemit të vizave për shqiptarët nga Izraeli

I ngarkuari me punë a.i. në periudhat tetor 2006 – shtator 2007 dhe nëntor 2009 – mars 2011 në Ambasadën e Shqipërisë në Izrael.

Dhurata e munguar për presidentin Miteran

Leximi i librit “Mëngjeset në Kafe në Rostand” të Ismail Kadaresë dhe historia e “armëve-dhuratë” tek hynte në Akademinë Franceze, më kujtuan menjëherë dhuratat diplomatike të shqiptarëve në vitet e para të demokracisë.

Dashnor Dervishi: Tre momentet e mëdha të miat, si ambasadori i parë i Shqipërisë në Izrael!

Dashnor Dervishi është një nga diplomatët më të njohur të Shqipërisë dhe ambasadori i parë i saj në Izrael