Restaurohet Muzeu Etnografik i Krujës, Gonxhja: Trashëgimia kulturore mbështetje për ekonominë

Muzeu Etnografik i Krujës, i financuar nga Bashkimi Evropian, përmes programit EU4Culture, hapi dyert e tij për publikun.

Gonxhja ndan pamje nga Parku Arkeologjik Amantia në Vlorë

Parku Arkeologjik Amantia është një monument kulture në qarkun e Vlorës.

Temperaturat e larta, Gonxhja: Zbatim të masave që ndihmojnë punëtorët

Ministri i Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit, Blendi Gonxhja apeloi sot për zbatimin me rigorozitet të masave që ndihmojnë punëtorët në këto ditë të nxehta.

Festivali i parë i Valleve dhe Polifonisë në Dropull, Gonxhja dhe Kumbaro: Pasuri për t’u mbrojtur dhe trashëguar

Në Dervican të Dropullit është zhvilluar edicioni i parë i Festivalit të Valleve Tradicionale dhe të Polifonisë në Dropull.

Gonxhja: Hapen aplikimet për kredi me 0% interes për punonjësit e administratës publike

Përfitues do jenë arsimtarë, mjekë, infermierë, policë, ushtarakë, punonjës të gardës, veterinerë, artistë e të tjerë

Gonxhja: Mbështetje për planet e biznesit për vetëpunësim

Ministria e Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit njoftoi hapjen e aplikimeve për mbështetje përmes programeve të vetëpunësimit.

16 vite në UNESCO, Gonxhja: Berati në vëmendjen e vizitorëve nga mbarë bota

Sot Berati trashëgon 210 objekte muzeale, nga të cilat 150 janë objekte në këmbë. Prej tyre 60 janë monumente të kategorisë së parë dhe të tjerat të kategorisë së dytë.

Gonxhja: Përmirësim i kushteve të banimit për 847 familje në nevojë

22 bashki shpallen fituese në projektin e investimeve të strehimit social.

Gonxhja: Nga 1 korriku, rritje me 35 % e pagave për specialistët e administratës

Nga 1 korriku 4,112 punonjës të Ministrisë së Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit, si dhe institucioneve të varësisë së MEKI, do të përfitojnë rritje të pagave.

Shqipëria dhe UNESCO, bashkëpunim i shkëlqyer për turizmin e qëndrueshëm

Ministri i Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit, Blendi Gonxhja dhe ministrja e Turizmit dhe Mjedisit, Mirela Kumbaro, në selinë e UNESCO.