Fate Velaj, artisti, shkrimtari dhe njeriu “universalis”

Fate shkruan si një qytetar i botës, me mendësi ndër-kontinentale, me koncepte emancipuese dhe frymëzuese.

Indrit Hamiti, arkitekti i godinave ikonike!

Presidenti më i ri i Forumit të Arkitektëve të Ballkanit është një shqiptar dhe ai quhet Indrit Hamiti

Masakra e Reçakut

“BASTI” – Një histori e vërtetë

“Argëto Turmat” teknika për të kontrolluar shoqërinë

Në epokën e sotme post-moderniste nuk është më e nevojshme të ngjeshësh rëndë çizmen në fytin e individit

Meshari i Gjon Buzukut – 5 janar 1555

Më 5 janar 1555, prifti katolik shqiptar dom Gjon Buzuku përfundoi së shkruari ‘Mesharin’ që sot njihet si vepra e parë e këtij lloji dhe njëkohësisht si i pari monument letrar i botuar në gjuhën shqipe.

Libri si frymëmarrje!

Sa herë që takohem me Bashkim Hoxhën diskutojmë për librin e ri që ka nisur sepse libri për të është kënaqësi.

Debati presidencial televiziv që e ndryshoi përgjithmonë politikën

Sot, pas 63 viteve që nga debati televiziv Kennedy vs Nixon, strategjitë e marrëdhënieve me publikun kanë evoluar në formë, përmbajtje dhe shpejtësi

“Pranvera” e Sandro Botticelli, poezia e artit

Me krijesa gjysmë hyjnore e gjysmë njerëzore, që duken si njerëz por që sfidojnë gravitetin

535-vjetori i “Hora e Arbëreshëvet”, gjashtë shekuj “Piana degli Albanesi”

Grupe shqiptarësh u larguan nga atdheu i tyre për në Itali, duke themeluar më 30 gusht 1488 “Piana degli Albanesi”

“Venusi i Urbinos”, kryevepra e Ticianit!

Me rastin e 447-vjetorit të vdekjes së mjeshtrit të madh të artit