Tirana Film Office anëtarësohet në Rrjetin Europian të Komisioneve të Filmit

European Film Commission Network përfaqëson aktualisht 98 komisione nga 31 shtete europiane


Tirana Film Office është zyrtarisht anëtare e familjes së madhe të Rrjetit Europian të Komisioneve të Filmit (European Film Commission Network).

Rrjeti ku TFO u anëtarësua, përfaqëson aktualisht 98 komisione nga 31 shtete europiane. Me këtë anëtarësim Tirana Film Office e bën pjesë të networkut europian territorin e Tiranës por njëkohësisht edhe të të gjithë Shqipërisë. Nëpërmjet këtij rrjeti cdo kineast europian do ta ketë më të lehtë të informohet rreth alternativës që Shqipëria ofron me potencialin e saj të lokacioneve në realizimin e projekteve kinematografike ndërkombëtare.

Misioni i këtij rrjeti është: Shkëmbimi i informacionit ndërmjet anëtarëve për përmirësimin e kërkimit të vendxhirimeve (locations) dhe rritjen e mundësive të xhirimit. Prioritet është gjithashtu kryerja e trajnimeve profesionale për anëtarët e European Film Commission Network, ndërmjetësimi i komisioneve të filmit me institucionet publike, organizatat turistike, komunitetin evropian dhe industrinë e filmit. Rrjeti Europian i Komisioneve të Filmit mbështet dhe inkurajon krijimin e komisioneve të reja të filmit.

“Tirana Film Office” është pjesë e Agjencisë së Industrive Kreative në Bashkinë e Tiranës.

Lexo më shumë nga

Sa shumë na kishin munguar emisionet për fëmijët!

Aq shumë na kishin munguar emisionet për fëmijë në studion e TVSH-së, saqë po i ndjek edhe unë me ëndje!!!

Global 360

Trump pa imunitet, gjyqtarja: Do të ndiqet penalisht!

Donald Trump është i pari ish-president që përballet me akuza penale.

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Gjashtë shtetet e lëkundura, që do të vendosin për të ardhmen e gjeopolitikës

Cliff Kupchan është kryetar i institutit kërkimor “Eurasia Group”.

OPED

102-vjeçari që drejton shoqatën “Avni Rustemi” në Amerikë

102 herë që Vasil Malita ynë pret e përcjell shokë e miq, bashkatdhetarë të udhëve të atdheut e në emigracion.

Profil

Rauf Fico, diplomati brilant me vizion perëndimor

Rauf Fico përcaktoi juridiksionin e konsullatave shqiptare dhe Konsullatave të Nderit të Shqipërisë jashtë vendit.

Masmedia

Sa shumë na kishin munguar emisionet për fëmijët!

Aq shumë na kishin munguar emisionet për fëmijë në studion e TVSH-së, saqë po i ndjek edhe unë me ëndje!!!