BE mbështet SME-të drejt dixhitalizimit dhe automatizimit të proçeseve


Mbështetje SME-ve drejt dixhitalizimit dhe automatizimit të proçeseve, është një projekt i financuar nga BE, që po gjen zbatim në sektor të rëndëshëm të ekonomisë së vendit.

Me mbështetjen e Këshilla për Bizneset e Vogla të BERZH, financuar nga Bashkimi Evropian nëpërmjet EU – Western Balkans Enterprise Development & Innovation Facility (EDIF), kompania shqiptare që operon në sektorin e bimëve mjekësore (grumbullim, përpunimin) hartoi planin e biznesit me fokus investimet e reja për zgjerimin e kapacitetit të proçesimit, zhvillimin e linjave të reja të biznesit si dhe transformimin në biznes të qëndrueshëm për investimet në sistemet e energjisë së rinovueshme bazuar në teknologjinë fotovoltaike.

Gjithashtu është mbështetur edhe një kantinë e prodhimit të verës në rrugën e tyre drejt transformimit dixhital të kompanisë.

Nëpërmjet një sistemi softuerik i përshtatur sipas nevojave të kompanisë, mundësohet rritje e efiçensës së punës, menaxhimit dhe kontrollit më të mirë të proçeseve të prodhimit si dhe vendim-marrjes më e shpejtë dhe efikase.

Ky projekt u mbështet në kuadër të implementimit të komponentit të asistencës teknike për SME-të të Programit për zhvillimin e sektorit të Turizmit, financuar nga Bashkimi Europian.

Shqipëria dhe Gjermania, marrëveshje për menaxhimin e rreziqeve nga ndryshimet klimatike

Ministrja e Turizmit dhe Mjedisit, Mirela Kumbaro dhe ambasadori Karl Bergner nënshkruan marrëveshjen “ALBAdapt”

Global 360

Biden dënon dhunën politike, pas atentatit kundër Trump

Presidenti i SHBA Joe Biden ka dënuar dhunën politike pas një sulmi në mitingun e ish-presidentit Donald Trump.

Diplovista

Bregu: Zero roaming me BE-në deri më 2027

Perspektiva e Bashkimit Evropian për Ballkanin Perëndimor nuk është më një proces datash, BE-ja po ndryshon, ndoshta duhet të ndryshohet…

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Lamtumirë mjeshtër!

Tani më shumë se kurrë ka zënë vendin e tij në panteonin e letrave botërore.

Profil

Një emër i njohur i elitës intelektuale dhe politike të çerekshekullit të fundit

75-vjetori I lindjes -- Rrugëtimi i Z. Koçi Tahiri nga galeritë e Bulqizës në sallën e legjislativit shqiptar (2017-2021)

Masmedia

Shqipëria dhe Gjermania, marrëveshje për menaxhimin e rreziqeve nga ndryshimet klimatike

Ministrja e Turizmit dhe Mjedisit, Mirela Kumbaro dhe ambasadori Karl Bergner nënshkruan marrëveshjen “ALBAdapt”