Naim Frashëri, poeti kombëtar i shqiptarëve

Naim Frashëri vdiq në Stamboll më 20 Tetor 1900. Eshtrat e tij u sollën në atdhe më 1937

Sulejman Pashë Delvina, atdhetar dhe diplomat i shquar

Sulejman Pashë Delvina, lindi më 5 tetor 1871 në Delvinë dhe vdiq në Vlorë më 1 gusht 1933

Francesco Crispi, arbëreshi që u bë kryeministri i parë i Italisë së Jugut

Crispi ishte Kryeministër i Italisë për gjashtë vjet, nga 1887 deri në 1891 dhe përsëri nga 1893 deri në 1896

“Gjyqi i Deputetëve”, 16 të pushkatuar dhe 4 me burgim të përjetshëm

Muzeu Kombëtar “Shtëpia me gjethe” përkujtont gjyqin ndaj Grupit të Parë Opozitar në Parlamentin shqiptar.

Shoqëria Studentore “Albania”, telegram Sekretarit të Lidhjes së Kombeve: Mbroni Shqipërinë nga Serbët

Dr. Jani Basho, njihet edhe si nënshkruesi kryesor i letrës që iu dërgua presidentit amerikan Woodrow Wilson

Sophia Loren, ikona e artë e kinemasë

Aktorja më e famshme italiane në botë mbush 89 vjeç.

“Armiku i popullit” Mitrush Kuteli, krijuesi i prozës moderne shqiptare

Një nga intelektualët më të shquar shqiptarë të shekullit XX.

“Evëtari” i Naum Veqilharxhi, abetarja e parë e gjuhës shqipe

Dijetarit rilindas iu dëshën 20 vite për të përpiluar alfabetin e veçantë në gjuhën amtare.

Kongresi i Elbasanit, 114 vjet nga hapja e shkollës së parë të mesme shqipe

Kongresi i Elbasanit që nisi punimet më 2 shtator 1909, shënon një ngjarje të rëndësishme në historinë e arsimit,

Sevasti Qiriazi, nismëtarja e organizimit të arsimit kombëtar për femra

Sevasti Qiriazi-Dako, arsimuese e atdhetare e njohur shqiptarem, vdiq më 30 gusht të vitit 1949.