Dom Jak Bushati, kleriku i masakruar

Muzeu Kombëtar i Përgjimeve “Shtëpia me gjethe” përkujtoi sot klerikun e masakruar nga regjimi komunist, Dom Jak Bushatin.

99 vjet më parë Ahmet Zogu zgjidhej president i Shqipërisë

ë 31 janar 1925, Ahmet Zogu u zgjodh president. Kjo formë republikane e qeverisjes zgjati deri në shtator të vitit 1928.

Përkujtohet aktori dhe regjisori i shquar Agim Qirjaqi

Më 27 janar të vitit 1950 lindi aktori i mirënjohur Agim Qirjaqi (27 janar 1950-28 mars 2010).

Gonxhja: Skënder Sallaku, ikonë e humorit shqiptar!

Më 25 janar 1935, lindi aktori Skënder Sallaku, me më shumë se 1000 role në skenë dhe ekran

Begaj nderon figurën e Ismail Qemalit

Sot bëhen 105 vjet nga vdekja e atit të pavarësisë së Shqipërisë, shqiptarit të madh Ismail Qemali.

Ismail Qemali, figurë e rëndësishme e kombit shqiptar

Më 16 janar të vitit 1844 lindi në Vlorë Ismail Qemali, i konsideruar si Babai i Kombit

105-vjetori i Kongresit të Tiranës

Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave kujton se më 19 dhjetor 1918 u mbajt Kongresi i Tiranës.

Peshkopata e Arbërisë

Përcaktimi i saktë i Peshkopatës së Arbërit u bë vetëm me zbulimin e mbishkrimit të Gëziqit

Faslli Haliti – poeti, piktori dhe mësuesi i artë!

Më 5 dhjetor 1935, lindi Faslli Haliti. “Qytetar nderi” i Lushnjës dhe Fierit. Bartës i Urdhërit “Naim Frashëri” i Artë.

Imzot Irine Banushi, peshkopi i dënuar me burg dy herë

Mbylli jetën në varfëri dhe i sëmurë në vitin 1973, i damkosur si i deklasuar dhe nën survejimin e Sigurimit.